Bij  Snapchat moet ik altijd denken aan de quote van Samantha in Sex and the City:

“First come the gays, then the girls, then the industry”

Meer en meer vrienden voegen me toe op Snapchat – en nee zij werken niet in sociale media :p Radiozenders hebben tegenwoordig ook hun eigen Snapchat account, en delen daar exclusieve beelden, en ook één van mijn favoriete tv-programma’s  “The Voice van Vlaanderen” maakt gebruik van Snapchat voor behind the scenes tijdens de live shows. Allemaal tekenen dat Snapchat mainstream aan het worden is in België, en niet langer kan beschouwd worden als een niche kanaal.

Persoonlijk hou ik wel van Snapchat, maar vooral voor de over-the top lenses. Dit zijn coole speciale effecten die je kunt toepassen op je foto of video. Ik deel deze meestal enkel met mijn hubby en een paar vrienden om eens goed te lachen, maar voor deze ene keer zal ik ook eens 2 foute foto’s met jou delen 😉

Kel Wouters on Snapchat

Maar vergis je niet want Snapchat is meer dan alleen maar een ‘fun’ kanaal! Ook merken en bedrijven hebben de weg naar Snapchat gevonden.  Zij gebruiken het om nieuwe producten in première te tonen, voor exclusieve updates & behind the scenes en waar ik vandaag tot wil komen: ook om wedstrijden te organiseren.

Benieuwd hoe je een Snapchat wedstrijd organiseert?

Laat ons eens kijken naar een Snapchwet wedstrijd voorbeeld van Coca-Cola Belgium. Ik ontdekte hun Snapchat wedstrijd op Twitter waar ze een Promoted Tweet gelanceerd om hun Snapchat wedstrijd aan te kondigen via een GIF:

Snapchat contest Coca-Cola

Zoals je hierboven kunt zien hebben ze ook een link geïntegreerd in hun tweet. Wanneer je daarop klikte kreeg je 2 call to actions te zien om ofwel Snapchat te openen of te downloaden. De links achter deze buttons werkten niet, maar het was voor mij wel duidelijk wat ik moest doen 🙂 Dus ik opende Snapchat en volgde cocacolabelgium.

Coca-Cola Snapchat

Op Snapchat deelde Coca-Cola een Story een foto of video die gedurende 24 uur beschikbaar is voor je vrienden en die onbeperkt opnieuw afgespeeld kan worden (in tegenstelling tot de klassieke snap die zichzelf vernietigt na een paar seconden). Eerst toonden ze een playbackend meisje met een Coca-Cola Zero, gevolgd door de boodschap dat om die headphones te winnen je jouw eigen playback video dient te snappen naar Coca-Cola. Merk op dat de link naar het wedstrijdreglement ook binnen de snap staat omdat je géén hyperlinks kunt integreren binnen Snapchat.

Coca-Cola Snapchat Contest

Snapchat Contest Coca-Cola

De  layout van Coca-Cola Belgium’s story is heel wat minder ‘glad’ dan wat we van hen gewend zijn. Ik zou zelfs het woord amateuristisch durven te gebruiken, maar dit is nu eenmaal de typische Snapchat aanpak dus ze hebben dit goed gedaan 😉