Global E-commerce Summit 2016 @ CCIB in Barcelona

Ik bezocht recent de Global E-commerce Summit 2016 in Barcelona. De Global E-Commerce Summit werd 8 jaar geleden opgstart, en is een leidinggevend internationaal event dat focust op de belangrijkste trends en ontwikkelingen op vlak van global e-commerce, cross-border trading en omnikanaal retail. Samen met mijn echtgenoot Christopher run ik de webshop So Baggy dus gingen we hier samen naar toe om nieuwe insights op te doen en te netwerken (en we geven het toe, ook om van het goede weer te profiteren :D). Vorig jaar zijn we ook geweest, en toen kreeg ik de kans om met (mijn held) Pieter Zwart van Coolblue te spreken, en ook dit jaar heb ik opnieuw heel wat inspirerende mensen ontmoet.

Wat is me bijgebleven van de Summit? Laten we eerst starten met wat data:

516 miljoen mensen maken gebruik van het Internet, waarvan 296 miljoen e-shoppers zijn.  Ik ben er zeker van dat dit nummer alleen nog maar omhoog zal gaan! Oh en België staat niet in de top 10 van Europese E-commerce landen, maar onze cijfers zijn (gelukkig) wel aan het stijgen. Btw wist je dat er een EcommerceWiki bestaat boordevol data en nuttige info? Echt de moeite om eens te checken!

Ecommerce Europe Data

Europe E-commerce data

Wat ik het interessantst vond tijdens de summit waren de concrete topics & cases.
Hierbij een samenvatting van mijn favoriete Global E-commerce Summit presentaties: 

Future of Shopping
Wijnand Jongen, Managing Director van Thuiswinkel.org sprak over de future of shopping en hoe we in feite teruggaan naar de jaren ’50 door middel van customer intimacy, sharing and circular economy. Home deliveries bestonden ook al in de jaren ’50 hoor! Denk maar aan de melkman die de melk tot aan je deur bracht. Winkeleigenaars kenden hun klanten en hun hele levenswandel wat er voor zorgde dat ze een gepersonaliseerde service aan hun klanten konden aanbieden. Komt je dat bekend voor? Back to the future 😉

Augmented Retail
Jonathan Chippindale van Holition, een augmented reality solutions agency had het over technological distruption in the retail space. Hij toonde heel veel creatieve, augmented reality voorbeelden zoals de Uniqlo Magic Mirror waarbij je één item past maar via de spiegel meteen dat item in verschillende kleuren kunt bekijken. Ook interessant vond ik de intelligent clothing waarbij je jouw humeur de kleur van je outfit laat bepalen. Maar mijn favoriete Holition-case was zonder twijfel Dress For Our Time: een jurk die data visualiseerde en zo één van de meest complexe topics ter wereld bespreekbaar én tastbaar maakt.

.Shop
Hiro Tsukahara, CEO van GMO Registry (moederbedrijf van GlobalSign dat je misschien kent van de digitale certificaten) kondigde aan dat zij de nieuwe URL extensie (aka TLD = Top-level domain) “.Shop” verworven hebben. Heel wat bedrijven (waaronder een amazing *hint*) hebben zitten vechten om die extensie,. Logisch ook gezien dit waarschijnlijk hét global e-commerce domein bij uitstek gaat worden. Je kan jouw .shop domein alvast preregistreren via registrars zoals Combell in België. Wij hebben .Shop alvast aangevraagd voor So Baggy 😉

PiggyBee
PiggyBee is een superslim CrowdShipping concept van Belgische entrepreneur David Vulysteke: je kan dure buitenlandse verzendkosten besparen door aan betrouwbare & geverifieerde reizigers te vragen om jouw pakket mee te brengen van hun trip.

piggybee

MikMakTV
Je kent TellSell waarschijnlijk wel, een teleshopping kanaal op TV… Wel, MikMak is het allereerste mobiele  video shopping netwerk dat gelanceerd werd door Rachel Tipograph. Maar vergeet de overgeacteerde TellSell commercials: wat MikMak zo bijzonder maakt is dat al hun shoppable minimercials gehost worden door komieken. Hierdoor krijg je een heel speciale en entertainende shop ervaring via influencers. Alle items die je er kunt kopen kosten onder de 100$, en het bedrijf zet enkel items in de kijker waar ze achter staan. Als je graag naar grappige video’s kijkt, en dingen koopt waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had dan is de  MikMak app echt iets voor jou!

mikmak

Origami (Pay)
Yoshiki Yasui is een whizz kid én een retailer die graag een bank wilt worden. Eerst lanceerde hij Origami: een app die shopping & vrienden moeiteloos combineert. In tegenstelling tot pakweg Amazon ben je op Origami niet actief op zoek naar producten. Nee, je gebruikt de app om tijd te doden. Terwijl je bvb. op de bus staat te wachten ontdek je wat je vrienden recent kochten, je checkt de feeds van je favoriete merken, en kans is groot dat je iets gaat shoppen via de app. Volgens Yoshiki zijn we van e-commerce naar m-commerce aan het evolueren aka the smarpthone era. Hij heeft ook heel wat interessante ideëen over online betalingen. We waren het gewend om te betalen om te bellen, maar ondertussen bellen we gratis via applicaties zoals WhatsApp. Dus waarom is er een tussenpartij nodig en gaat geld van de shopper eerst naar een third party service en dan pas naar de retailer… Yoshiki is alvast aan een oplossing aan het werken. Origami Pay is een eerste stap hiernaartoe en maakt mobiele betalingen en online commerce mogelijk zonder vaste kosten, en biedt shoppers de mogelijkheid om makkelijk via hun smartphone te betalen.

Zoot
Als je op zoek bent naar een gepassioneerde spreker die echt in interactie gaat met het publiek huur dan Ladislav Trpák van Zoot in. Hij is zonder twijfel een disruptive fashion retailer! Zoot werkt anders dan we gewend zijn: je koopt online, maar als je wilt kan je items passen in een ‘try & buy store‘…  dus je koopt het niet in de winkel maar online. Dit geeft een heel andere shop ervaring dan in een winkel waar je het personeel vaak irritant vind omdat ze je iets willen verkopen en pusherig overkomen. Hier voel je je daarom meer op je gemakt want je koopt het toch niet in de winkel maar online, dus ga je anders met het personeel om. Bij Zoot maken ze volop gebruik van insights => zo houden ze er rekening mee dat vrouwen hun items graag liefst zo snel mogelijk hebben dus voorzien ze de mogelijkheid om je items nog dezelfde dag geleverd te krijgen. Nog zo’n insight is een ruime keuze, dus laten ze je kiezen tussen meer dan 300 merken. Bij Zoot focussen ze echt heel duidelijk op het standpunt van de consument, en dat loont!

Zoot

Enkele zaken die we gaan uitproberen op onze eigen webshop geïnspireerd/gemotiveerd door de Summit:

  • Online advertising via TradeTracker
  • Onze webshop naar het Frans en Engels vertalen (gaat ons wat tijd kosten, maar we gaan er voor)
  • We hebben al een  “abandon cart” e-mail, maar ondertussen hebben we hierin een kortingscode verwerkt
  • Meer focus op Influencer Marketing, en het gebruik van (creatieve) video in onze communicatie & marketing verhogen
  • De mobiele ervaring van onze webshop blijven evalueren en verbeteren

Last but not least nog enkele ‘sticky’ quotes van tijdens de Global E-commerce Summit:

  • Please your customers – via Elena Cusi Costa van Desigual
  • Think digital, deliver analogue – via Jonathan Chippindale van Holition
  • There is no more B2B or B2C. It’s H2H: Human to Human – 1000 x sorry, maar ik weet niet meer van wie 🙂
  • Men want to buy on a dedicated platform for men – Marc Menasé van Menlook
  • Content is the currency of social apps Rachel Tipograph van MikMak

Hopelijk vond je mijn Global E-commerce Summit interessant! Volg mij via @SoBuzzy_BE op Twitter voor social media & e-commerce updates in het Engels of via @KelWouters voor tweets in het Nederlands.