Pokémon Go is nu al dé hype van deze zomer! Gewapend met je smartphone kan je op Pokémon gaan jagen in the real world.

Pokémon Go
Merken willen op sociale media dan ook maar al te graag inspelen op deze Pokémon Go hype. Voorlopig komen we vooral de typische ‘inhakers’ tegen zoals de volgende social media posts:

PostNL:

Studio Brussel:

OK StuBru we hebben door dat jullie mee zijn,  niet meer of niet minder.
Studio Brussel Pokémon Go

Coolblue:

Bij Coolblue steken ze er iets meer werk in, en maken ze er een leuk videootje van, en coveren zo twee trends in één klap! Video is en blijft hot, en dit spreekt toch wat meer tot de verbeelding dan een simpele foto.

Pokémon Go op sociale media - Coolblue

TopGear Nederland:

Facebook post die ik persoonlijk wat minder kan smaken, voor mij wat er bij ‘getrokken’.

Pokémon Go op sociale media - TopGear Nederland

Bij HEMA koppelen ze  een wedstrijd aan de Pokémon Go hype waarbij ze op Facebook vragen om een foto te delen van een gevangen Pokémon in of vlakbij een HEMA winkel:

Pokémon Go op sociale media - HEMA

De leukste Pokémon Go social media actie kwam ik tegen bij Orange. In plaats van puur voor een inhaker te gaan, zorgen zij voor een wel zeer relevante service! Wanneer je een noodbatterij bij hen koopt kan je deze zodra hij leeg is gratis ruilen tegen een volledig opgeladen exemplaar. Ideaal voor Pokémon jagers want zonder powerbank zal je snel gedaan hebben met jagen want het spel vreet extreem veel batterij.

Pokémon Go op sociale media - Orange

Ik denk én hoop dat we de komende tijd nog wel wat meer creatieve Pokémon Go posts & acties op sociale media gaan tegenkomen. Er valt bijvoorbeeld ook zeker iets leuks te doen met Facebook 360° foto’s of video’s (hint). Maar ook de combi offline-online biedt heel wat toffe opportuniteiten.

Ben jij nog leuke social media posts, wedstrijden of acties tegengekomen rond Pokémon Go? Sharing is caring!