Stage @ So Buzzy… Geloof me. ’t Is de moeite.

Ik ben Michèle en een paar jaar geleden stond ik voor een stage die mijn leven toch behoorlijk wat ging veranderen (maar dat wist ik toen natuurlijk nog niet). En nu ga ik jou duidelijk maken dat je zo’n stage bij So Buzzy toch minstens eens moet overwegen.

So Buzzy?

Je kent So Buzzy niet? ’t Is je vergeven. So Buzzy is een Online en Social Media Marketing Agency. Concreet wil dat zeggen dat wij bedrijven ondersteunen als het gaat om digitale en sociale media. Ik hoef daarbij niet uit te leggen dat dat ongelofelijk leuk is, je kan er alvast je creatief ei in kwijt. Neem hier ook even een kijkje om echt helemaal te vatten wat wij eigenlijk doen. De hele werkdag op Facebook zitten? Da’s geen probleem 😉

Ja, maar jullie zijn maar met vier.

Da’s niet erg. Integendeel. Op deze manier krijg je een fantastische begeleiding van Kel, Jana, Christopher en mij en ben je zeker dat je als volwaardig lid van So Buzzy mag meedraaien. En wij zijn allemaal heel leuk, dus je bent al zeker dat 100% van de collega’s bij So Buzzy meevalt.

Team So Buzzy

 

Bovendien komen wij ook vaak bij andere bedrijven (KBC, Hotel BLOOM!, Crowne Plaza Antwerpen, SOS Kinderdorpen…) en ook dàt is een absolute meerwaarde voor een stage bij So Buzzy: je kijkt niet alleen binnen bij So Buzzy zelf, maar ook bij alle bedrijven waar wij voor werken. Dus we zijn wel met vier, maar eigenlijk ook weer niet (en er is ook een hond, ons Lola).

lola

Wat mag ik dan allemaal doen?

Neen, je moet geen koffie maken. Neen, je moet niet telkens nieuw papier in de printer steken. En neen, je moet niet alleen maar de eenvoudigste taakjes uitvoeren. Ik heb tijdens mijn stage mogen meedraaien als een volwaardig lid van So Buzzy en dat omdat Kel ervan overtuigd is dat je alleen op die manier het meeste leert. Ik leerde onder andere:

  • Een social media plan opstellen voor een boutique hotel in Brussel
  • Tweets en Facebookberichten inplannen voor verschillende bedrijven
  • Audits uitvoeren voor verschillende kleine en grote bedrijven
  • Netwerken op een Twitter-event
  • SWOT-analyses uitvoeren voor verschillende bedrijven
  • Rapportering doen voor verschillende hotels (en ja, dat doe ik écht graag)
  • Blogposts voorbereiden voor So Baggy (de webshop die Kel samen met Christopher runt, nòg een pluspunt)
  • Slapen in één van de hotels waar we voor werken (ah ja, ik moet toch weten hoe het daar zit in die hotels?)

Ondanks dat ik So Buzzy sinds mijn stage niet meer verlaten heb (ik werk er nu immers vast), was ik na mijn stage helemaal voorbereid om in een ander bedrijf (met veel zelfvertrouwen) aan de slag te gaan.

Nog een laatste pluspunt om ertegenaan te smijten: we zitten in een supermooi kantoor en het is écht fantastisch.

So Buzzy kantoor

 

Ziezo. Je weet wat je te doen staat 😉

Mocht je een vraag hebben (of nog beter, zelfs je cv en motivatiebrief willen sturen), één adres: michele@sobuzzy.be

Ik hoop van je te horen!

Michèle