Voor sommige bedrijven zijn sociale media gewoon een ander kanaal om hun promoties te communiceren, en vaak op een erg opdringerige manier. Deze bedrijven zullen snel ontdekken dat hun posts heel weinig interactie genereren. Ze gaan waarschijnlijk veel geld uitgeven aan het boosten van dezelfde boodschappen met dezelfde slechte resultaten.

Sluit even je ogen en denk aan de bedrijven die je heeeeeel graag volgt op sociale media. Wat voor boodschappen posten zij? Waarschijnlijk niet enkel producten en prijzen! Zelf ben ik een grote fan van de sociale media aanpak van Coolblue. Een echt ‘sociaal’ voorbeeld. Zelfs hun privacy beleid op hun website is leuk en makkelijk om te lezen. Nu waarom zijn zij zo populair op sociale media?

Volgens mij om volgende redenen:

  1. Het is een bedrijf met een heel ‘menselijk’ gezicht
  2. Ze hebben een goed gevoel voor humor
  3. Coolblue heeft een duidelijke content strategie / plan

Vermenselijk je bedrijf
Bedrijven maken fouten, maar het is makkelijker om kwaad te zijn op een logo dan op een echte persoon. Coolblue speelt zijn teamleden vaak uit op sociale media. Meestal bij leuke aangelegenheden, maar ze aarzelen ook niet om hun team in de kijker te zetten wanneer ze een fout maken. Het vergt lef om dat te doen, en mensen appreciëren dat!

Coolblue team in de kijker op sociale media

Een goed gevoel voor humor
We kijken allemaal graag naar grappige dingen. Vraag je dus af hoe je een vleugje humor kunt toevoegen aan je content. Dit betekent niet dat al je posts grappig moeten zijn. Hoewel het even goed voor jou zou kunnen werken als voor deze Nederlandse wijnboer

Content met humor

Een duidelijke content strategie

Wanneer je de posts van Coolblue op sociale media analyseert, ga je merken dat ze werken met terugkerende content thema’s, zoals bijvoorbeeld foto challengepakketpret, product reviews, beelden achter de schermen in hun kantoren, … Plannen is de helft van hun succes!

Wil jij ook meer verkopen door sociale media te gebruiken op een goede en menselijke manier?

Begin klein. Experimenteer met verschillende soorten posts op sociale media, en hou bij welke posts veel interactie genereren (= likes, comments, shares). Je publiek zal je wel vertellen welke weg je dient te volgen, en vergeet niet om ondertussen plezier te hebben 😉