Een tijdje geleden vertelden we je in deze blogpost dat onze Facebook tijdlijn gaat veranderen. Door deze update krijgen posts van onze familie en vrienden nu voorrang op de posts van bedrijven. Dus wat betekent dat precies? Enerzijds zal je veel meer babyfoto’s, selfies van gekke familieleden en reisverslagen van vrienden opmerken in je tijdlijn. Anderzijds zullen aankondigingen, promoties en artikels van bedrijven minder regelmatig in je nieuwsoverzicht verschijnen, en zal je dus mogelijk wat tijdlijn updates missen.

Voor veel bedrijven is dit op het eerste gezicht erg problematisch, want zij zouden hun bereik enorm kunnen zien dalen als hun berichten onvoldoende interactie uitlokken. Maar er is ook goed nieuws: als je wilt dat jouw fans op de hoogte blijven van jouw berichten, dan kan dat op een heel simpele manier! Met enkele eenvoudige muisklikken kunnen ze er zelf voor zorgen dat ze geen tijdlijn updates missen. Klinkt dat als muziek in jouw oren? Wij leggen in enkele stappen uit hoe dat precies werkt.

  1. Op de computer

Stap 1: Surf naar de Facebookpagina van het bedrijf waarvan je updates wilt ontvangen

Stap 2: Onder de omslagfoto klik je op het icoontje “Volgend”. Vervolgens selecteer je hier de optie “Als eerste bekijken”.

Facebook geen tijdlijn updates missen

 

2. Op mobiel

Stap 1: Surf naar de Facebookpagina van het bedrijf waarvan je updates wilt ontvangen. Ook hier klik je op “Volgend”

Stap 2: Vervolgens kom je bij je abonnementen terecht. Vanonder in de categorie “In je nieuwsoverzicht” selecteer je de optie “Als eerste weergeven”

Facebook tijdlijn als eerste weergeven

Facebook geen tijdlijn updates missen mobiel

Zoals je ziet, het is helemaal niet moeilijk. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je je fans informeert over dit eenvoudige trucje, zodat ze zeker op de hoogte zijn. Als je dan nog zorgt voor ijzersterke content op je pagina, komt het volledig in orde 🙂

Laat ons zeker weten hoe jij voor jouw bedrijf omgaat met de veranderingen in de Facebook tijdlijn in een reactie!