Waarschijnlijk weet je al wel wat een #hashtag is. Instagram Hashtags worden gebruikt om gemakkelijk posts over bepaalde onderwerpen terug te kunnen vinden. Door op een hashtag te klikken krijg je namelijk andere posts te zien die over hetzelfde onderwerp gaan. Wat velen echter niet weten is dat je ook hashtags kunt volgen, zoals je personen volgt. Deze functie is zowel handig voor personen als voor bedrijven.

Sinds een paar maanden heb je op Instagram deze mogelijkheid om hashtags die jou interesseren te volgen. Wanneer je dit doet, krijg je berichten over het onderwerp in kwestie op je feed te zien. Daarnaast krijg je ook Instagram Stories te zien met de hashtag, indien deze bestaan. Hashtag posts op je feed zijn makkelijk te herkennen, de tag staat namelijk boven de foto. Bij stories staat de hashtag onder het rondje.
Instagram Hashtags Feed

 

Hoe volg je een hashtag?

Heel gemakkelijk! Je klikt op een hashtag die je toevallig tegenkomt, of je gaat er zelf een opzoeken bij de zoekfunctie. Dan klik je op diegene die je wil volgen en dan duw je op “follow”. Wil je deze hashtag later ontvolgen, dan druk je op de “following” knop en dan krijg je de optie om het ongedaan te maken.

Instagram Hashtags Volgen

Na het volgen van een hashtag krijg je hier dus posts over te zien. Je gaat uiteraard niet alle berichten met die hashtag te zien krijgen, want dan zou je gsm wellicht ontploffen. Instagram werkt met een algoritme dat gaat bepalen welke posts met een tag voor jou relevant zijn. Dit wordt bepaald aan de hand van eerdere berichten die je leuk vindt. Door posts te liken leert het algoritme wat wel en niet relevant is voor jou. Indien je een bericht minder fijn vindt kan je rechtsboven een post op de drie puntjes klikken en aanduiden dat je deze niet meer wil zien.

Niet weergeven voor Instagram Hashtags

Waarom is deze functie nu zo handig voor bedrijven die actief zijn op Instagram?

Wel, met hashtag follows kan je ook met je Instagram Bedrijfsprofiel steeds up to date blijven over relevante thema’s. Je kan geïnformeerd blijven over wat er omgaat bij je concurrentie of je kan gewoon nieuwe inspiratie opdoen met interessante posts. Daarnaast kan je de functie ook gebruiken om de Instagram hashtags van je eigen merk te volgen. Op die manier kan je zien of anderen over jouw bedrijf posten en dan kan je hier op inspelen. Een andere mogelijkheid met deze tags is deze gebruiken voor het opvolgen van een wedstrijd. Wanneer mensen iets moeten posten onder een bepaalde hashtag om zo een prijs te winnen, kan je deze berichten makkelijk opvolgen. Hierbij kies je wel best voor een unieke tag, zodat je geen irrelevante berichten te zien krijgt.

Nu het belang van het volgen van hashtags duidelijk is, weet je uiteraard ook dat het belangrijk is om zelf goede tags te gebruiken onder je posts. Op deze manier kunnen anderen jouw posts ook vinden. Wanneer je goed nadenkt over de juiste Instagram hashtags, kan je gemakkelijk nieuwe mensen bereiken en verder groeien.

Instagram Hashtags goed gebruikt

 

Ga jij deze feature gebruiken? Of doe je dit al? Aarzel dan niet om je bevindingen met ons te delen ?