Enkele weken geleden mochten we stagiair Wim verwelkomen in ons team. Wim heeft een bachelordiploma geschiedenis op zak en volgt momenteel de Master Bedrijfscommunicatie aan de KU Leuven. Tijdens zijn social media stage houdt hij zich bezig met allerlei verschillende taken, zoals het voorbereiden van social media posts, het schrijven van blogposts, het maken van presentaties….

Ondertussen is hij volledig ingeburgerd bij So Buzzy. Hij is best friends met Lola, gaat frietjes eten met Christopher als de vrouwen niet op kantoor zijn, en denkt uitvoerig na met Michèle en Jana over het einde van Game of Thrones. Wij hebben hem dus al goed leren kennen, maar jij nog niet. Daarom hebben we enkele vraagjes opgesteld, zodat hij zich ook aan jou kan voorstellen.

 • Waarom koos je voor So Buzzy als stageplaats?

Ik ben zeer geïnteresseerd in sociale media en externe communicatie, dus dit waren zaken waar ik naar uitkeek tijdens het zoeken naar een stage. In de stagedatabase van bedrijfscommunicatie sprong So Buzzy onmiddellijk in het oog. Na al gemaild te hebben met Kel, kwam Michèle een interessante gastles geven bij onze richting en vanaf dan wist ik zeker dat ik hier social media stage wou lopen

 • Wat was je leukste opdracht tot nu toe tijdens je social media stage?

Ik vind het schrijven van blogposts het leukste, ik doe dit veel liever dan ik op voorhand had verwacht, vooral het vrij zijn in de keuze van thema maakt dit veel leuker.

 • Wat hoop je nog allemaal te leren de komende weken?

Ik hoop vooral nog wat bij te leren op vlak van creatief mee te denken voor bv. Campagnes en om zo meer te kunnen bijdragen, dit is lang niet zo makkelijk als het lijkt.

 • Wat is je favoriete social media kanaal?

Twitter, alhoewel ik wel merk dat ik dit minder en minder begin te gebruiken en meer begin te neigen naar Instagram.

 • Hoe vaak check jij je sociale media?

Heel veel, zeker elk uur.

 • Welk merk of bedrijf moeten we zeker volgen op sociale media?

Ik ben een enorme fan van bedrijven die op een heel grappige en soms verregaande manier converseren met hun klanten. Bol.com doet dit enorm goed, wat mij vaak hard doet lachen. Een ander bedrijf dat enorm grappig en vrij “savage” kan zijn is Wendy’s uit Amerika. Hun Twitter account is enorm populair.

 • Wat is je favoriete emoji?

Onorigineel, maar ik gebruik dikwijls de emoji die weent van het lachen .

 • Welke serie moeten we allemaal bekijken?

Game of Thrones, Suits, Rick and Morty, That 70’s Show, Friends, Red Oaks en nog veel meer, ik kijk heel graag series. Maar als je er eentje moet kiezen, Game of Thrones.

 • Als je een liedje was, dan was je “Don’t worry, be happy” van Bobby McFerrin. Maar wat als je een dier zou zijn?

Een arend, goed kunnen vliegen lijkt me zalig en dat zijn gewoon coole beesten.

 • Als je lunch moest voorzien voor het hele So Buzzy team, wat zouden we dan eten?

Als ik geen rekening moest houden met de rest dan zou ik voor sushi kiezen, maar ik weet ondertussen al dat Jana en Michèle hier geen fan van zijn.

 • Heb je geheime talenten, waar wij nog niets vanaf weten?

Ik doe het niet echt meer omdat ik vooral focus op mijn studies nu, maar tot voor kort livestreamede ik op Twitch. Dit is een beetje zoals Youtube maar dan live en voornamelijk voor videogames. Hier heb ik toch redelijk veel volgers op kunnen behalen, rond de 7000, en mensen zeiden toch altijd dat ze verbaasd waren dat ik dat zo vlot deed, je moet heel veel praten hierbij, een beetje zoals radiopresentator.

 • Waar hoop je binnen 10 jaar te staan?

Met een leuke job, mogelijks in het buitenland, hopelijk getrouwd. De lotto winnen mag ook altijd.

Wij zijn alvast heel blij met Wim in ons team. Ben je ondertussen wel wat benieuwd geworden naar zijn werk tijdens zijn social media stage? Lees dan zeker eens zijn blogposts over het volgen van Instagram hashtags of de social media app Vero.