Na lang aftellen en uitkijken, was het op 16 april ein-de-lijk zover: Sarah Somers kwam So Buzzy versterken als Social Media Strategist. Met al enkele jaren ervaring op de teller is zij de ideale toevoeging aan ons team, en haar social media inzichten zullen zeker en vast goed van pas komen.

Social media strategist

Wat hebben wij de afgelopen weken al geleerd over Sarah? Je kan haar steeds plezier doen met een kopje koffie, ze kan enorm hoog in de lucht springen en ze luistert graag naar de muziek van Texas. Kan je niet wachten om haar ook te leren kennen? In deze blogpost vertelt ze wat meer over zichzelf.

 • Hoe zijn de eerste weken als Social Media Strategist bij So Buzzy je bevallen?

Heel goed! ? Het is natuurlijk altijd spannend om aan een nieuwe job te beginnen. Maar ik kreeg meteen al veel vertrouwen van Kel. Da’s een heel fijn gevoel om te starten. En de collega’s zijn top! Er hangt een heel familiale sfeer, ik voel me er al thuis. Dan is er onze office dog Lola, die lekker ligt te snurken als wij aan het werken zijn. Dat was wel even wennen ?

 • Wat was je leukste opdracht tot nu toe?

Ik vond het super leuk om een gastles te geven aan de studenten communicatiewetenschappen van de UGent. Ik geniet er altijd van om mijn passie voor sociale media door te geven. Zeker aan studenten, omdat zij sociale media vaak vanuit hun eigen leefwereld zien en er amper bij stil staan dat er ook een andere, professionele kant is.

 • Wat voor opdrachten of campagnes zou je in de toekomst graag doen met So Buzzy?

Het zou wel eens fijn zijn om de sociale media op te starten voor een bedrijf dat helemaal nog niet actief is op sociale media. Vanaf nul beginnen, dat moet wel speciaal zijn. Daarnaast zou ik ook graag eens een campagne doen waarbij ik onze Influencers database So Bloggy kan inzetten. En ik hoop dat ik ook wat mag experimenteren met nieuwe trends of zotte ideetjes. Dat hoort ook wel bij onze job.

 • Wat is je favoriete social media kanaal?

Twitter, without a doubt! Professioneel gezien vind ik dat een heel leuk medium om op de hoogte te blijven over de nieuwe trends in socialmedia-land. Maar het is ook een ideaal kanaal om contacten te leggen en een netwerk op te bouwen.

 •  Welk merk of bedrijf moeten we zeker volgen op sociale media?

Ik ben grote fan van accounts die erin slagen hun klanten of fans een blik achter de schermen te gunnen. Er is toch niets leuker dan eens binnenkijken in een wereld die je niet kent?! Een goed voorbeeld is de tv-serie Thuis. Hun accounts op Facebook en Instagram geven me als kijker een leuk beeld van hoe het er op de set aan toe gaat. Een ander -misschien raar- voorbeeld is het Britse koningshuis. Ik ben niet per se een fan van het koningshuis, maar ik vind het schitterend hoe zij een heel gesloten wereld toch dichter bij de mensen brengen. Voor sommige bedrijven is het eng om daaraan te beginnen, maar ik geloof er echt in dat dit loont.

 • Wat is je favoriete emoji?

???

 • Welke serie moeten we allemaal bekijken?

Een klassieker uit mijn tijd is natuurlijk Friends. Ik denk dat ik de afleveringen al minstens 10 keer gezien heb, maar ik blijf het grappig vinden. En als het iets recenter mag zijn: Netflix for the win! La Casa de Papel, Suits, Stranger Things, Designated Survivor,…
Maar ik heb hier de voorbije weken al vaak gehoord dat ik dringend Game of Thrones moet inhalen ?

 • Als je een dier zou kunnen zijn, voor welk dier zou je dan kiezen?

Een giraf. Super coole dieren, daar kan ik echt naar blijven kijken. Ze zitten zo hoog dat ze alles kunnen zien. Ik ben heel nieuwsgierig dus dat zou me goed uitkomen ? Ze trekken ook altijd rond in groep, ik ben ook iemand die graag omringd is door mensen.

 • Wat doe je zoal tijdens het weekend?

Mijn weekends bestaan vooral uit quality time met mijn dochtertje. Ze is nu bijna 2 jaar, dus wij zijn fervente bezoekers van de speeltuin en de dierentuin. Op vrijdagavond kan je me vinden in de sporthal, want dan speel ik zaalvoetbal. Ik kan ook ontzettend genieten van op ’t gemak een koffietje te drinken en de weekendkrant te lezen.

 • Wat is je favoriete reisbestemming?

Moeilijkste vraag voor mij, want ik reis héél graag. Als ik echt één land moet noemen: Namibië. We zijn er drie jaar geleden op huwelijksreis geweest en we gaan zéker nog eens terug. Prachtige natuur, complete rust, en dan die giraffen die je daar ziet ?

Ik ben ook fan van Australië. Ik ben er ondertussen al 4 keer geweest. Eén keer op vakantie met vrienden, en drie keer met het Belgische zonnewagenteam om de studenten te helpen communiceren naar de pers en op sociale media tijdens het WK voor zonnewagens. Ik heb zo’n mooie en intense herinneringen aan mijn tijd in Australië. Alleen jammer dat het zo ver vliegen is ?

 • Heb je geheime talenten, waar wij nog niets vanaf weten?

Wait and see ?

 • Hoe zie jij jezelf binnen 10 jaar?

Nog altijd als Social Media Strategist bij So Buzzy natuurlijk!

Dat laatste horen wij alvast enorm graag 😉 Wil je op de hoogte blijven van wat Sarah allemaal doet? Volg ons dan zeker op Facebook en Instagram, want daar zal je haar regelmatig zien verschijnen.