Social Media Day, de ideale dag voor een dosis social media inspiratie

30 juni vieren we Social Media Day. Het ideale moment om jullie wat social media inspiratie te geven! We hebben elk ons eigen favoriete social media account gekozen. De typische namen lieten we achterwege en neen, onze klanten vind je hier ook niet terug ? Het zijn ook niet allemaal accounts die zich altijd aan alle regeltjes van de kunst houden, maar dat vergeven we hen, want het zijn stuk voor stuk accounts die ons blij maken. En daar draait het toch om op social media!

Kel: Rode Kruis Vlaanderen

Als ze aan mij vragen wie op social media vlak goed bezig is, en ik mag geen typische namen à la Coolblue, KLM & Bol.com noemen, dan is Rode Kruis-Vlaanderen één van de eerste organisaties die in mij opkomt qua social media inspiratie.

Ik volg die Facebookpagina met veel plezier door de goede mix aan berichten: leerrijke posts, menselijke verhalen zoals hun rubriek “Liefde is…”, toffe inhakers, humor, warme oproepen zonder met de vinger te wijzen, …

social media inspiratie Rode Kruis Vlaanderen

Bovendien spelen ze slim in op Facebook updates. Zo informeren ze hun fans over het algoritme en leren hen hoe ze geen enkel bericht missen. Als kers op de taart denken ze ‘cross channel’, en promoten ze het ene kanaal op het andere waarbij ze voor een diversiteit aan content zorgen. Op die manier heeft het ook nut om hen op meer dan één social media platform te volgen, in tegenstelling tot vele andere organisaties waar op Instagram & Facebook vaak dezelfde berichten te vinden zijn. Kortom: een kus van de juf en een bank vooruit Rode Kruis Vlaanderen!Social media inspiratie facebook post Rode Kruis

Jana: Thuis

Ik beken: ik ben een grote fan van Thuis. En dan heb ik het niet enkel over de soapserie, maar ook over hun social media accounts, want ze zijn heel actief op zowel Facebook als Instagram.

Wat krijg je zoal te zien op die Facebookpagina? Natuurlijk wordt er elke weekdag een kort fragmentje uit de komende aflevering gepubliceerd, om je extra nieuwsgierig te maken. Maar daar stopt het niet. Je kan hier ook terecht voor grappige quotes, GIF’s, bloopers en de laatste nieuwtjes. Dagelijks wordt er meerdere keren gepost, en toch gaat het mij nooit vervelen, integendeel. De posts toveren vaak een glimlach op mijn gezicht.social media inspiratie facebook post Thuis

Op Instagram zie je vooral behind-the-scenes materiaal. Zo zagen we tijdens de seizoensfinale op TV hoe Mayra samen met een woedende Waldek vast kwam te zitten in een brandend autowrak. Maar op Instagram verscheen er later een carrousel, waarin je hen lachend naast elkaar ziet staan tijdens het filmen. Als je wat verder swipet, kan je zien hoe de spannende scène precies ingeblikt werd. Op die manier krijg je als kijker een unieke blik achter de schermen. Slim aangepakt ook: aangezien er op Instagram andere content verschijnt dan op Facebook, is het voor fans de moeite waard om hun favoriete soap op beide kanalen te volgen, zodat ze zeker niets missen.

social media inspiratie Instagram post Thuis

En ook de Instagram Stories worden volop ingezet. Vlak voor de seizoensfinale kon je via polls bijvoorbeeld gokken op de uitkomsten van allerlei dilemma’s. Een leuke manier om te zien of de andere fans hetzelfde dachten als jijzelf. Zo zie je maar, ook op social media is het nergens beter dan THUIS ?

Michèle: VZW Oscar

Mijn favoriete account op social media? Dat is de Facebookpagina van VZW Oscar, een vzw die onderdak biedt aan katjes met kattenaids en voor goede doelen een mooie bron kan zijn op vlak van social media inspiratie.

social media inspiratie VZW Oscar katten
De tone-of-voice van sommige berichten tovert elke keer een lach op mijn gezicht. Geregeld worden er posts geschreven vanuit het standpunt van een katje en dat vind ik zo’n leuke aanpak. Deze post vind ik een heel mooi voorbeeld omdat het toont dat een vraag om een donatie ook origineel aangepakt kan worden.

social media inspiratie facebook post VZW Oscar katten

Daarnaast kan je een virtueel vriendje worden van één van hun snuitjes. Je kiest zelf hoeveel je maandelijks wil bijdragen en dan word je toegevoegd aan de Whats-Appgroep met updates over dat snuitje. Als dat geen mooi gebruik van social media is!

Sarah: de Instagrannies

De spreuken van de Bond Zonder Naam kennen we allemaal, maar ken jij ook de Instagrannies al? De Instagrannies zijn de oudste influencers van het land. Het Instagram-account werd in het leven geroepen door de Bond Zonder Naam. Zij willen 80-plussers een kans geven om hun levenswijsheid te delen met de jongere generaties. En waar kan je dat beter doen dan op Instagram? Elke week verschijnen er verschillende foto’s van een bejaarde op het account. In het bijhorende tekstje deelt de Instagrannie een levensles.

social media inspiratie Instagrannies - Bond Zonder Naam
De foto’s krijgen een hele hoop reacties. Het leukste aan het hele project? Achteraf gaat een vrijwilliger bij de 80-plusser op bezoek om al die reacties door te geven. Net dat stapje verder gaan, dat maakt vaak het verschil op social media. En dat hebben ze bij de Bond Zonder Naam goed begrepen.

social media inspiratie Instastory Instagrannies

Als ik toch een klein puntje van kritiek mag geven: jammer dat de senioren niet zelf het account in handen nemen. Zo had ik het concept eerst begrepen. Maar de foto’s en tekstjes worden gemaakt door een fotografe en een schrijfster. Dat levert een mooi resultaat op, maar hoe tof zou het zijn als een van de Instagrannies een dagje zijn leven(swijsheid) toont via Instagram Stories? Dus, Bond Zonder Naam, jullie mogen me altijd bellen voor een workshop Instagram voor senioren! ?

Christopher – Laura Tesoro

Het account dat ik op Instagram al een hele tijd volg is dat van Laura Tesoro. Jullie kennen haar allemaal wel: een Vlaamse zangeres, presentatrice en actrice uit Antwerpen. Ze werd bekend door haar deelname aan The Voice, waar ze ontdekt werd als natuurtalent door Koen Wauters.

social media inspiratie Laura Tesoro

Ik kwam onlangs ook te weten dat we op dezelfde middelbare school hebben gezeten, dat schept een band hè ? Haar posts op Instagram zijn voor mij erg inspirerend en geven haar carrière perfect weer: presentatrice, actrice, zangeres én bovenal stijlicoon. Een voorbeeld voor velen!Voorbeeld social media post Laura Tesoro

Vooral haar Stories zijn heel leuk om te volgen. Al moet ik wel toegeven dat ik soms zeeziek word van de Boomerang-effecten ?

Lola: Boris The Instapug

En last but not least: het favoriete social media account van onze office dog Lola? Boris The Instagpug!

social media inspiratie Boris The Instapug dog

Boris is één van de bekendste Belgische pugs dankzij zijn populair Instagram-account: meer dan 25 duizend volgers, daar dromen we toch allemaal van ? Een nieuwe leiband, een dutje op het strand, een selfie met z’n mama … je vindt het allemaal op zijn Instagram. En Boris maakt natuurlijk ook uitstapjes met zijn vrienden. Neem maar eens een kijkje naar de hashtag #BorisLovesFriends.

social media inspiratie BorisLovesFriends

Boris, wat denk je van een playdate met Lola?

En jouw favoriete account?

We zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar de social media accounts die jou blij maken. Aarzel niet om jouw social media inspiratie met ons te delen! ?