Wat staat er jou dit jaar te wachten op social media vlak? Ontdek het in onze social media horoscoop die meteen ook wat social media tips en inspiratie bevat. 😉

Waterman (21/1 – 19/2)
Je partner vertoeft vaak op sociale media. Verras je partner in 2019 met een groots gebaar en stel “de vraag” bvb. op een hele orginele manier via sociale media. Succes gegarandeerd!
Geen idee hoe hieraan te beginnen? Lees dan zeker dit artikel over huwelijksaanzoeken & sociale media.

Vissen (20/2 – 20/3)
Trek niet te snel conclusies over wat je ziet passeren op Instagram. Dingen zijn nog altijd anders dan ze lijken. Tip: ontdek hoe het algoritme van Instagram werkt in dit artikel van I Like Media: http://www.ilikemedia.be/zo-werkt-het-algoritme-van-instagram/ 

Ram (21/3 – 20/4)
Een goede vriend(in) bereikt dit jaar iets heel bijzonders en je bent dan ook erg trots op hem of haar. Dat mag je dan ook rijkelijk laten merken via sociale media. Hij of zij zal zich zeer gewaardeerd voelen. Dat wil je toch zeker wel op je geweten hebben 😉 Deel bijvoorbeeld een leuke meme, of check Canva voor leuke visuals die je makkelijk kunt personaliseren.

Stier (21/4 – 21/5)
Jij bent één van die personen die nog vrienden heeft van in de kleuterklas. De laatste tijd moet je veel denken aan die ene persoon met wie het contact doorheen de tijd verwaterd is. Zoek hem of haar op Facebook en leg terug contact. Wedden dat jullie vriendschap terug zal opleven? Er zijn maar liefst 9 manieren om Facebook te gebruiken om online te zoeken naar personen:
https://www.lifewire.com/ways-you-can-use-facebook-to-find-people-online-3482276

Tweelingen (22/5 – 21/6)
Misschien toch wat meer foto’s trekken van jouw huisdier want hij/zij heeft de kans om Instafamous te worden. Hoe je van jouw huisdier een instapet maakt ontdek je in dit artikel over beroemde huisdieren: https://www.gelderlander.nl/home/instafamous-ook-huisdieren-zijn-beroemd-op-social-media~a578407e/

Kreeft (22/6 – 22/7)
Stoor je je aan de vele reacties van die ene persoon op je Facebookpagina? Maak er korte metten mee, en ga het gesprek aan of unfriend hem of haar. Je blijven ergeren heeft geen zin, en mogelijks is de ander er zich niet eens van bewust. Op zoek naar meer Facebook privacy? Hierbij wat nuttige tips: https://www.guidingtech.com/facebook-privacy-settings-tips/

Leeuw (23/7 – 23/8)
Zou het kunnen dat je een Story-verslaving hebt opgelopen? Tip: een Story is letterlijk een verhaal met een begin, midden en einde. Wees gerust wat selectiever in wat je deelt. Zo blijft er meer tijd over om te genieten van de momenten die je beleeft 😉 Met deze tips ga je een Instagram-Story pro worden: https://blog.hubspot.com/marketing/instagram-stories

Maagd (24/8 – 23/9)
Jij bent helemaal mee met de nieuwste social media trends. Durf dus gerust een voorloper te zijn, en maak gebruik van Voice berichten in je privéberichten op Instagram, en binnenkort ook in je comments op LinkedIn. Je volgers zullen aan je lippen hangen.

Weegschaal (24/9 – 23/10)
Hoewel je leventje normaal gesproken vlekkeloos verloopt, zou je de komende tijd tegen een kleine social media crisis aan kunnen lopen. Verwarring en misverstanden liggen  op de loer. Ga zo min mogelijk in discussie met anderen op Facebook, want daar zou wel eens een ruzie uit voort kunnen komen. Die kun je er dit jaar helemaal niet bij gebruiken. Goede en slechte voorbeelden van social media conversaties kan je hier vinden: https://www.thebestsocial.media/nl/ 

Schorpioen (24/10 – 22/11)
Leg die smartphone even aan de kant, al is het maar een momentje. Zeker in de wagen. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, en je sociale media checken is het niet waard om voor te sterven. Toch? Klaar om af te kicken? Hoe je aan een digitale detox begint lees je hier: https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/afkicken-van-je-smartphone/

Boogschutter (23/11 – 21/12)
Jij hebt een nieuwe hobby gevonden. Instagram is de ideale plaats om jouw passie met anderen te delen. Wedden dat je jouw volgers binnen de kortste keren gaat inspireren met jouw berichten? Sta ook open voor samenwerkingen met anderen. Met deze Instagram tips ga je knallen: https://www.iculture.nl/gids/instagram-tips/ 

Steenbok (22/12 – 20/1)
Het is misschien tijd om je een nieuwe smartphone aan te schaffen. Je loopt ondertussen wat achter, want er is zoveel nieuws onder de zon. Met een nieuwe smartphone gaan je foto’s en filmpjes op jouw sociale media er nog beter uitzien! Ga je graag nog een stapje verder? Check dan zeker de blog https://smartphonefotografie.be/

Enige gelijkenis met bestaande personen in deze social media horoscoop berust op toeval 😉