Wie ons een beetje kent, weet dat we bij So Buzzy van eten houden. ? Vandaar dat we het een goed idee vonden om eens op te lijsten wat de favoriete gerechten zijn van alle teamleden.

Thomas – canelloni met ricotta en spinazie

“Mijn lievelingseten is Cannelloni met ricotta en spinazie, het is een tamelijk simpel gerecht en daar hou ik van! Want ik kan zelf eigenlijk zo goed als niet koken ? Dit is dus een gerecht wat zelfs mij lukt. Het liefst van al eet ik het natuurlijk wel op restaurant, hoe min der ik zelf moet koken, des te beter… En als vegetariër is dit meestal ook één van de ‘veggie’ opties op de kaart ?”

Canelloni met ricota en spinazie - favoriete gerecht

Michèle – (bijna) alle aardappelgerechten en varianten

“Mensen die mij kennen, weten dat ik één grote liefde heb als het op eten aankomt: aardappelen! ?? Ik hou van ze in bijna alle maten, vormen, geuren en kleuren. (Ik zeg ‘bijna’, want er is volgens mij één schande in het _aardappelendom_: rösti’s. Wil je me boos maken, geef me dan een rösti ?) Mijn absolute lievelingseten is dan ook een gerecht met aardappelen in één van de hoofdrollen: raclette! Ooh, wat kan ik daarvan genieten: heerlijk zachte aardappelen met perfect gesmolten raclettekaas erop en daartussen een zoutig sneedje filet de saxe. Daar word ik nu eens gelukkig van, si!”

aardappelen - favoriete gerecht

Christopher – Côte à l’os op de BBQ

“Kwaliteit dat proef je, en dan voel je je als God in Frankrijk!  Als ik het zelf klaarmaak is het sowieso altijd nagelbijten dat het vlees niet té gaar gebakken zal zijn. Ik citeer Sergio Herman als ik zeg “Let op je (g)haartijden man!” Ze zouden in restaurants moeten verbieden om “bien cuit” en “à point” tot de mogelijkheden te laten behoren als bakwijze. Die mensen nemen dan beter kip of vis ?”

favoriete gerecht -cöte à l'os

Sarah – BBQ

“Mijn lievelingseten? Een moeilijke vraag, want ik ben iemand die heel graag eet en er is eigenlijk niets dat ik niet lust ? Maar als ik echt moét kiezen, geef mij dan maar een lekkere barbecue ? Goed stuk vlees, met heerlijke slaatjes erbij (die zijn minstens even belangrijk). Een groep vrienden uitnodigen, of een barbecue met de familie. In de zomer, of zelfs een super gezellige winterbarbecue. What’s not to love about it? Wat denken jullie, collega’s, deze zomer de eerste So Buzzy barbecue? ?”

bbq - favoriete gerecht

Kel – Hutsepot

“Hoewel ik met volle teugen geniet van gerechten uit niet-Belgische keukens zoals Thais, Indisch, Japans, Marokkaans, Mexicaans en Italiaans is mijn absolute lievelingskost die ik zonder twijfel op 1 zet een typisch Vlaams stoofpotje zijnde “Hutsepot”.
En dan wel héél specifiek de hutsepot die ons mama maakt. Het gaat zelfs zo ver dat ik dit gerecht niet meer durf te bestellen op restaurant omdat het toch nooit kan tippen aan de versie van mama.
Vervolgens zou je me ook altijd kunnen plezieren met de Italiaanse keuken, meer bepaald Vitello Tonato en Macaroni met ham en kaas. Hier zou ik boeken over kunnen schrijven, dus ga ik hier niet verder over uitweiden. ?

hutsepot - favoriete gerecht

Dieter – Spaghetti

Mij kan je blij maken met alles uit de Italiaanse keuken! Als ik er dan toch eentje moet uitkiezen als favoriet maal, kies ik voor spaghetti in het algemeen. De twee bekendste vormen, spaghetti bolognese en spaghetti carbonara, zijn nooit verkeerd geschoten bij mij. Dit zijn ook mijn twee favoriete gerechten. Meer bepaald de spaghetti bolognese van mijn moeder met extra gehakt of de spaghetti carbonara van mijn vriendin op traditionele wijze (zonder room!!). ? Wanneer je dit ooit al eens ergens hebt gelezen, heb je ook mijn welkom-blog gelezen. Met die eerste vermelding heb ik in ieder geval al goede punten gescoord bij beide. ?

spaghetti carbonara en bolognese - favoriete gerecht

Shawn – Zelfgemaakte balletjes met krieken en appelmoes

Mij kan je altijd het meest plezieren met de gerechten uit de oeroude Vlaamse keuken, wortelstoemp met een pens of een ovenschotel. Zo een dingen behoren allemaal tot mijn favoriete gerechten. Maar als je mijn “all time favorite” vraagt is mijn antwoord volmondig zelfgemaakte balletjes met kriekjes en appelmoes. Zeker hoe mijn mama het maakt, ze heeft nog nooit een bord teruggekregen dat niet volledig leeg is. Het gaat soms zelfs zover dat ik voorstel om de afwas te doen zodat ik nog al de pannen en potten met de vinger kan uitlikken. ?

balletjes met krieken - favoriete gerecht

Lola – Bijna alles

“Ik ben niet zo kieskeurig: hondenbrokjes, mosselen, gehaktballetjes, kip, biefstuk, spaghetti, kaas, chips, … ik lust het allemaal. Gember die bij de sushi zit en harde groenten zoals wortels zijn de enige dingen die ik terug uit tuf.
Helaas heb ik een tijd geleden blaasstenen gehad waardoor ik nu in principe alleen nog maar droge koekjes mag eten, maar af en toe gaan we op bezoek bij Omie. Zij is soms te laat met het wegzetten van het katteneten waardoor ik mezelf wat variatie gun.
Oh en ze zorgt ook altijd voor hondensnoepjes die zogezegd ‘light’ zijn (al staat er op de verpakking soms een Labrador en ik ben een kleine mops). Bij So Buzzy heb ik al eens chips gekregen van Dieter zodat ik mijn kunstjes kon laten zien, maar voorts zijn ze bij So Buzzy wat gierig met het delen van eten met mij.
Als ze de frigo opendoen vergeten ze altijd te vragen of ik ook iets wil. Ik ben nochtans heel goed in hun hongerig aanstaren *zucht*”

Heb je door het lezen van al dat lekkers al zin gekregen in een uitgebreide maaltijd met je favoriet gerecht? Neem dan zeker eens een kijkje op het Instagramaccount van Christopher. Hierna ga je zeker de telefoon nemen om je favoriete restaurantje te boeken. ?

Wil je meer te weten komen over So Buzzy? Volg dan zeker ons Instagramaccount!

Smakelijk!