Op 17 juli is het opnieuw #WorldEmojiDay. Wij als emoji-liefhebbers speelden daar vorig jaar maar al te graag op in aan de hand van een real-life chatbot, genaamd de Bryanmoji. Maar er waren ook een heleboel andere bedrijven die deze kans niet aan zich voorbij lieten gaan. In deze blogpost voorzien wij jullie van een flinke dosis World Emoji Day-inspiratie voor de editie van dit jaar!

1. Puzzelen met de gemeente Evergem

Sommige gemeenten zijn nog op zoek naar een goede sociale media aanpak, maar de gemeente Evergem heeft zijn inspiratiebron al gevonden. Zij lieten hun inwoners puzzelen met straatnamen. Wie de combinatie van emoji’s kon vertalen, kwam terecht bij een straatnaam van de gemeente. Super leuk gedaan!

World Emoji Day Inspiratie

2. De magie van Disney

Ook bij Disney lieten ze zich van hun beste kant zien op World Emoji Day. Op hun Twitter-account deelden ze het verhaal van Frozen in emoji-stijl! Het filmpje duurt twee minuten, maar kon duidelijk heel wat mensen bekoren. Kijk maar eens naar het engagement van deze tweet!

3. Nokia voorspelt je dag

Fan van het Rad van Fortuin? Dan zal je zeker fan zijn van deze post van Nokia! Naar aanleiding van World Emoji Day maakten zij een GIF die telkens een volgorde van emoji’s afspeelt. De bedoeling van het spel is simpel, druk op pauze en de emoji die tevoorschijn komt, beschrijft hoe jouw dag zal verlopen. Dat wilden we wel eens uitproberen. Sarah kwam uit op  ✈️, logisch hier in Steenokkerzeel!

World emoji day Nokia

4. Emoji’s van Victoria Secret

Wat is beter voor World Emoji Day-inspiratie dan een merk dat zijn eigen emoji’s heeft laten maken! Dat is namelijk precies wat Victoria Secret heeft gedaan. Heel leuk voor alle fans, en bovendien ook goede marketing. De emoji’s zijn gratis te downloaden en als je ze gebruikt, maak je reclame. Victoria Secret heeft dus zeker een plaatsje in deze lijst verdiend!

Victoria Secret's world emoji day inspiratie

5. De Bryanmoji van So Buzzy

Billie van bol.com, Mr. More van Telenet en sinds kort ook Pierre Perron van de NMBS, tegenwoordig kan je er niet meer om heen: chatbots zijn overal. Toevallig is een chat nu ook de plaats waar je het meeste gebruik maakt van emoji’s. De ideale kans om hierop in te spelen dachten wij, en zo was de Bryanmoji geboren!

Het concept was simpel: in plaats van een bot die vooraf ingestelde antwoorden geeft, hebben wij een persoon van vlees en bloed ingezet, onze Social Media Junior Bryan. Bij elke vraag die hij kreeg, mocht Bryan enkel en alleen reageren met emoji’s.

Wanneer we via livestream aankondigden dat onze Bryanmoji live was, duurde het niet lang voor de eerste reacties binnenkwamen. Bryan moest meteen aan de slag met zijn creativiteit om een zo goed mogelijk antwoord te geven in Emoji-taal! Dit waren de leukste reacties:

World Emoji Day inpsiratie So Buzzy

World Emoji Day inspiratie Pintjes

Zo, dat was onze lijst met leuke posts op World Emoji Day, hopelijk heeft deze inspiratie je een boost gegeven! Spot jij dit jaar op World Emoji Day een leuke post, aarzel dan niet om je inspiratie met ons te delen!