“Welke app gebruik jij daarvoor?” of “Hé, dat is een leuke app!”, zinnetjes die je ongetwijfeld al enkele keren gehoord hebt. Maar hoe vind je nu de ideale apps om je te helpen bij alles wat er komt kijken bij sociale media? Wij zetten onze favoriete apps op een rijtje zodat je weer flink wat social media inspiratie kan opdoen.

App #1: Thomas’ Snapseed

De nieuwste gsm’s nemen vandaag al goede foto’s zonder dat je een topfotograaf hoeft te zijn. Maar toch kan je met slechts enkele klikken je foto nog mooier maken. Snapseed is hiervoor de favoriete app van Thomas. “De app heeft verschillende handige en makkelijke functies, zo kan ik elke foto nog net dat beetje mooier maken.” Je kan bijvoorbeeld tal van “looks” toepassen, die kan je vergelijken met filters van Instagram. Als je liever de foto manueel aanpast, kan je gebruikmaken van  het tools-menu. Zo kan je zowel de helderheid, contrasten, de sfeer en vele andere factoren aanpassen. De handigste tool vindt Thomas de ‘selectief’ tool waarmee je lokaal een foto kan finetunen om kleine foutjes weg te werken. Daarna moet je enkel je foto nog even bijsnijden en klaar! Handig toch?

Thomas favoriete app
Download hier voor Android
Download hier voor iOS

App #2: Rani’s Huiji cam

Weet jij ook nooit welke filter te gebruiken of welke foto qua kleur  het mooiste staat in je Instagram feed? “Daar struggelde ik vaak mee!” gaf Rani toe. Maar met de Huiji Cam is dat probleem opgelost! Deze coole app transformeert je smartphonefoto’s in analoge kiekjes zodat het lijkt alsof ze met een wegwerpcamera genomen zijn. “Het leuke aan de Huiji Cam, is dat het je beeld meteen een vintage look geeft, alsof de foto in 1989 genomen is.” Als je een foto maakt, wordt er automatisch een datum op je foto geplaatst. Liever geen datum? Deze functie kan je gelukkig ook uitzetten. Wat echt superleuk is aan de app? Dat er nooit hetzelfde effect op je foto zit, net zoals bij een echte wegwerpcamera. Maar als je de app steeds opnieuw gebruikt, passen al je beelden wel prachtig bij elkaar. Zo heb je maar één app nodig voor de allermooiste foto’s!

Rani's favoriete app Huiji
Download hier voor Android
Download hier voor iOS

App #3: Sarahs SquareFit (alleen voor iOS)

Lastig hé, een leuke video hebben en hem niet kunnen gebruiken omdat hij een fout formaat heeft? Dat vond Sarah ook! “Gelukkig kwam ik SquareFit tegen, de beste en makkelijkste app om video’s bij te snijden in een ander formaat!” zei ze. Op social media post je best vierkante video’s, omdat dat betere resultaten oplevert. De redenering daarachter is simpel: een vierkante video neemt meer plaats in op een scherm van een smartphone en trekt dus meer de aandacht dan een horizontale video. Maar wat als je niet in vierkant formaat kan filmen met je gsm? Bijsnijden is de boodschap! “Sinds ik SquareFit gebruik, gaat dat in no time. Ik zou de app niet meer kunnen missen,” aldus Sarah.  Geen excuus meer om je video’s in landscape formaat te posten!

Download hier voor iOS

App #4: Michèles Filmora Go

“Een video leuk en goed bewerken voor sociale media, hoe begin je daaraan?”, dat vroeg Michèle zich af. “Met Filmora Go, vond ik de ideale app om on-the-go video’s te bewerken,” vertelde ze. De app is makkelijk in gebruik zodat iedereen er meteen mee weg is. De basic features helpen je om leuke en makkelijke video’s te creëren. In het hoofdmenu kan je kiezen om een thema, muziek of transitie toe te voegen. Je kan zelfs ondertitels, voice-overs en filters toevoegen om van je filmpje een professioneel video te maken. Ben je dus niet mee met het gebruik van movie editor programma’s, dan is Filmora Go ideaal om in no-time geweldige video’s te maken!

FilmoraGo app
Download hier voor Android
Download hier voor iOS

App #5: Kels Canva for Mobile 

Ben jij ook vaak jaloers op die mooie lay-outs in Instagram Stories of die super leuke visuals op Facebook? Dankzij de Canva mobile app heeft Kel de oplossing gevonden! Zij gebruikt Canva zowel voor haar persoonlijke sociale media als voor professionele afbeeldingen en presentaties. In vijf simpele stappen kan je je eigen visual al klaar hebben! Het leuke aan Canva is dat er een tal van templates gratis te gebruiken zijn. Zo kan je dus van scratch iets maken of een template aanpassen aan je eigen voorkeur. Daarnaast zijn er ook extra vormen en icoontjes waarmee je een design tot ‘the next level’ kan brengen. Of zoals Kel het zegt: “Met Canva mobile kan je leuke visuals creëren, waar je ook bent, zonder dat je een creatief talent hoeft te zijn!”. Het proberen waard als je het ons vraagt! ?

Kel's favoriete app Canva
Download hier voor Android
Download hier voor iOS

App #6: Christophers Hashto

Een foto posten op Instagram is niet zo moeilijk. Maar de juiste “hashtags” toevoegen, dat is niet altijd even makkelijk! Christopher heeft hier de oplossing voor gevonden: Hashto. “Met Hashto kan je populaire tags bekijken, inspiratie opdoen en zelfs een foto uploaden waar dan automatisch enkele voorstellen voor tevoorschijn komen”. Als je dan je originele en toepasselijke tags gevonden hebt, kan je bekijken hoeveel posts er bestaan onder diezelfde tag. Geweldig, toch?

Christopher's app Hashto
Download hier voor Android
Download hier voor iOS

App #7: Donna’s Wunderlist

“Voor mijn job als project manager, ben ik vaak met verschillende projecten tegelijkertijd bezig,” aldus Donna. “Overzicht houden over wat al klaar is of wat ik nog moet doen, kan een echte uitdaging zijn. Maar sinds ik Wunderlist ontdekt heb, kan ik mijn taken noteren in een handig overzicht.” De app laat je toe om je prioriteiten en to-do’s handig op lijsten, zodat je niets meer vergeet. Tenzij je het vergeet in je Wunderlist te zetten natuurlijk ? Het handigste aan deze app, is dat je al je creatieve ideeën voor een leuke post snel even kan neerpennen. Je kan ook makkelijk lijstjes en ideeën delen en reacties uitwisselen. Je kan zelfs foto’s of bestanden bijvoegen en taken verdelen. Of je het nu gebruikt voor werkprojecten, je social media ideeën of boodschappenlijstjes voor thuis, met Wunderlist zal je belangrijke deadlines of to-do’s niet meer uit het oog verliezen. De tool geeft je een dagelijks overzicht zodat je elke dag met een frisse blik kan beginnen.

Donna's favoriete app
Download hier voor Android
Download hier voor iOS

App #8: Dieters Facebook Ads Manager

Altijd en overal in contact staan met je advertenties, waar je ook bent? “Dat kan ik met de Facebook Ads Manager app”. Volgens Dieter is het heel handig om met de app snel en efficiënt je advertenties te bekijken en bij te sturen. Bijvoorbeeld als je om een dringende reden een campagne offline moet halen (wat gelukkig bij hem nog niet gebeurd is). In slechts enkele “clicks” kan je resultaten bekijken maar ook een ad stoppen of starten. Het handige is dat je ook meldingen krijgt op je gsm. “Door het gebruikt van de mobile app ben ik steeds en overal op de hoogte over hoe goed of slecht een campagne draait.” ideaal voor een snelle check-up maar ook voor instant aanpassingen, en we weten allemaal hoe snel iets kan veranderen op sociale media, toch?

Dieter's app Facebook
Download hier voor android
Download hier voor iOS

Zo dat waren onze 8 favoriete apps die wij gebruiken omdat we ze zo leuk en handig vinden. Zo nu kan jij ook aan de slag gaan met al je ideeën uit je Wunderlist, je ideeën fotograferen met Huiji of ze extra mooi maken met Snapseed. Toch een foto of video met het foute formaat? SquareFit en Filmora Go zijn er voor jou! Met Canva kan je daarna je foto nog in een template zetten en natuurlijk de “hastags” niet vergeten! Wil je de unieke foto gebruiken voor een ad op facebook of Instagram? Download dan gewoon de mobile ads manager.

Wij zijn natuurlijk altijd op zoek naar nog meer apps om social media content te maken. Heb jij ook een ge-wel-dige app die je graag met ons deelt? Laat het ons dan zeker weten! ‘Cause sharing is caring ?