Sinds begin maart hebben we er een nieuwe collega bij. Maak kennis met: Sofie! Zij is bij ons aan de slag als Digital Media Manager en zal mee onze klanten in de watten leggen op vlak van digital en social media. Wij zijn al vanaf het eerste moment grote fan van Sofie, dus we stellen haar met véél plezier ook aan jou voor. Lees mee!

Sofie Decoster

1. Hoe zijn de eerste weken bij So Buzzy je bevallen?

Ik heb twee heel fijne weken achter de rug. Wat wil je met een office dog, ice tea à volonté en gezellige team lunches? Er bestaan minder leuke manieren om je werkdag bij een social media bureau door te brengen. Verder kreeg ik al heel wat verantwoordelijkheid en vertrouwen, mocht ik aan boeiende projecten werken en leerde ik mijn collega’s beter kennen. Ik voelde me dus al snel helemaal thuis.

2. Wat was je leukste opdracht tot nu toe?

Op dit moment lopen er nog verschillende opdrachten en is deze vraag niet zo eenvoudig te beantwoorden. Maar vandaag werkte ik een ambassadorplan uit voor Worldline, wat ik erg fijn vond om te doen. Ik kijk alvast uit naar de nieuwe uitdagingen die ongetwijfeld mijn weg uit zullen komen gedurende de volgende weken.

3. Wat voor opdrachten of campagnes zou je in de toekomst graag doen met So Buzzy?

Ik zou het wel spannend vinden om een campagne te bedenken voor een reisorganisatie. Zo kan ik mijn voorliefde voor reizen combineren met mijn passie voor marketing. Ook de stad Leuven ligt me nauw aan het hart en ik zou een samenwerking daarom zeker zien zitten.

4. Wat is je favoriete social media kanaal?

Mijn favoriete social media kanaal op dit moment is Pinterest. Net zoals in real life, is het nogal mijn ding om lijstjes te maken. Ze afwerken is iets anders natuurlijk. ? Ik vind het enorm handig om borden met verschillende thema’s te creëren om leuke ideeën in op te slaan. Als ik dan eens inspiratie nodig heb, is het gewoon even scrollen. Handig! Verder spreekt het visuele aspect van het kanaal me erg aan. Om die reden spendeer ik ook wel eens per ongeluk een uurtje te veel op Instagram.

5. Hoe vaak check jij je sociale media?

Dat valt – naar mijn normen – nog vrij goed mee. Ik merk dat ik vooral op Instagram, Pinterest en Facebook begin te scrollen wanneer ik alleen tv kijk of wanneer er niet zo veel te beleven valt.

6. Welk merk of bedrijf moeten we zeker volgen op sociale media? 

Op Pinterest volg ik MADE.com al een tijdje. Ik haal heel wat inspiratie uit hun posts om mijn interieur te updaten. Ook Burger King kan mij zeker bekoren, en dat niet enkel met hun Whoppers, maar ook met hun vaak humoristische posts op social media. En natuurlijk ben ik, net zoals mijn collega’s, diehard fan van bol.com. Ze durven risico’s nemen en doen mij keer op keer (luidop) lachen. Kan soms wel vervelend zijn als je alleen op de trein zit. ?

7. Wat is je favoriete emoji?

Dat is zonder twijfel deze: ?

8. Welke serie moeten we allemaal bekijken?
Dé serie die iedereen al gezien moest hebben is Friends, maar dat is een Moo Point. Daarnaast mag je me altijd uitnodigen voor aan avondje New Girl, La Casa de Papel en De Mol.

9. Welk liedje is helemaal op jouw lijf geschreven?
Op mijn lijf geschreven zou ik nu niet zeggen, maar mijn absolute favoriet is Mr. Brightside van The Killers. Als er maar een beetje gitaar aan te pas komt, ben ik een gelukkig mens. Daarom staat mijn Spotify-lijst vol met nummers van The Red Hot Chili Peppers, The Kings of Leon, Guns ’n Roses, Blink 182, Dire Straits, … Wel vermoeiend, al dat headbangen.

10. Als je een dier zou kunnen zijn, voor welk dier zou je dan kiezen?
Ik ben blij dat ik geen dier ben, want daarvoor ben ik een te grote babbelaar. Maar als ik toch zou moeten kiezen, zou ik het liefst een giraf zijn. Ze zitten altijd hoog en droog, zien er leuk uit en vertoeven meestal in tropische temperaturen. En beter een lange dan een dikke nek, toch?

11. Als je lunch moest voorzien voor het hele So Buzzy team, wat zouden we dan eten?
Zeer moeilijke vraag. Mijn vriend stelt mij ze ook elke week (zucht). Ik eet echt heel veel gerechten graag. Dus… doe mij maar tapas. Zo is er voor ieder wat wils, en heeft niemand last van keuzestress. ?

12. Wat doe je zoal tijdens het weekend?
Tijdens het weekend spendeer ik tijd met mijn vriend en vriendinnen. Je kan me dan vinden op de Oude Markt in Leuven of onderuit gezakt in mijn zetel – ik neem Netflix & chill heel serieus. Zaterdagavond tel ik vaak tot 8 als danslesgever. Daarnaast vind ik het wel fijn om random de auto in te stappen en ergens naartoe te rijden. Een mini-avontuurtje in eigen land.

13. Wat is je favoriete reisbestemming?
Tot nu toe was mijn reis naar de westkust van America de mooiste. Van LA naar San Diego en Las Vegas, en via San Francisco terug naar LA. Het was de beste maand van mijn leven. Op mijn bucketlist staat zeker ook nog Brazilië, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland. Maar eerst wat centjes opzij zetten.

14. Heb je geheime talenten, waar wij nog niets vanaf weten?

Ik kan niet goed koken, maar voor een drankje mag je altijd langskomen. Mijn mojito’s zijn echt wel deliciosos en van mijn sangria sta je in no-time op de tafel te dansen.

15. Hoe zie jij jezelf binnen 10 jaar?
Ik hoop vooral even gelukkig als nu, met mijn vriend, vriendinnen en familie centraal in mijn leven. Daarnaast hoop ik al heel wat boeiende projecten achter de rug te hebben zodat ik met een rugzak gevuld met ervaring beginnende marketeers warm kan maken voor het vak.

Dit waren onze 15 vragen voor Sofie. Zijn er nog zaken die je zou willen weten? Laat je vragen gerust hieronder achter!