Op 12 juni namen we met pijn in ons hart afscheid van Michèle die terugkeert naar haar roots in The Far West (beter gekend als West-Vlaanderen). Wat gaan we ons zonnetje missen, maar gelukkig hebben we hele mooie momenten om op terug te blikken. Hierbij mijn 5 persoonlijke favoriete Michèle-momenten:

1⃣ Van stagiaire naar 1ste So Buzzy teamlid

Ik ben So Buzzy gestart als freelancer. Na één van mijn gastlessen aan de KUL, kreeg ik een heel charmante e-mail van een zekere Michèle Note. Tot dan had ik er nooit over nagedacht om een stageplaats aan te bieden, want ik had helemaal geen kantoor en werkte van thuis uit of bij klanten. Haar e-mail ga ik voor altijd bijhouden, want hier begon ons avontuur samen, en werd So Buzzy een ‘agency’. Michèle was namelijk een super stagiaire, en Christopher gaf mij de hint om haar na haar studies een contract aan te bieden. Ik vergeet nooit het moment dat Michèle in Brussel centrum aan het rijden was, en ik haar het voorstel deed om mee aan boord te stappen van So Buzzy. En zo zijn er nog vele mooie momenten gevolgd. Zoals het moment waarop ze bij ons thuis kwam werken en Christopher haar vroeg om haar schoenen uit te doen. Onze eerste brunch samen. Ons eerste congres samen. De receptie om ons kantoor in te huldigen samen met Michèle’s ouders en mijn familie. (Dikke merci trouwens Ludo & Fabienne voor onze prachtige waterglazen en de orchidee die nog steeds in bloei staat!) Onze ritjes in de auto. De KBCake. Op de grond eten bij World Kitchen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Een rugzak vol mooie herinneringen!

Michèle Note & Kel Wouters in 2016

Stukje uit Michèle’s mail:
“Wat ik onder andere uit uw lezing heb onthouden, is dat een handgeschreven briefje krachtiger is dan men denkt. Bij dezen:”

briefje Michèle Note

2⃣ Michèle in het vlammetjes-pak voor SOS Kinderdorpen

Michèle heeft een heel opgewekte persoonlijkheid, en ze heeft bij ons menig mindere ochtend goedgemaakt door vrolijk ons kantoor binnen te stappen. Ik vond het dan ook geweldig dat ze het helemaal zag zitten om voor De Warmste Week ten voordele van SOS Kinderdorpen in een vlammetjespak te kruipen voor een heuse fotoshoot. Ik word instant vrolijk als ik terugdenk aan het moment dat ze als vlammetje door het bureau dartelde, en dit moment hoort dan ook in deze favoriete momenten top 5!

3⃣ Michèle’s taaltips

Michèle heeft een voorliefde voor taal, en stond bij So Buzzy bekend als onze Grammar Queen. “Hoe schrijf je dat nu ook alweer?” Michèle to the rescue! Naast ons taaladvies op aanvraag bieden, bedacht ze ook het geweldige format ‘de taaltip’. Tijdens onze statusmeetings kregen we van Michèle taaltips voorgeschoteld inclusief een (waarschijnlijk door velen gevreesde) test achteraf. Het was dan ook echt geweldig dat Michèle ons bij haar afscheid allemaal een taaltip-kaartje heeft gegeven met een foto van haar als Juffrouw Michèle. Een taaltip die we gaan inkaderen en koesteren!

Michèle's taaltip

4⃣ Onze slipcursus samen

We gaan jaarlijks op teamweekend, en ik heb aan elk teamweekend met Michèle mooie herinneringen over gehouden. Die keer dat ze stoer op de segway stond, of toen ze ons inmaakte met BezzerWizzer (meer dan eens), of afgelopen editie met de vrouwen van ons team lang blijven napraten in de jacuzzi. Maar één van de leukste teamweekend momenten was toch de slipcursus waar Michèle, Sarah en ik samen in de wagen zaten. Dat was echt zo’n girlpower momentje waarbij we eerst een bang hartje hadden, maar elkaar al heel snel motiveerden en slippen plots geweldig vonden!

So Buzzy teamweekend slipcursus

5⃣ Michèle’s workshops & lezingen

Michèle is iemand die de lat zeer hoog legt voor zichzelf. Ondanks dat het haar ongetwijfeld vele stressmomentjes heeft gegeven was ik telkens zo trots op haar als ik achteraf hoorde hoe goed ze het wel niet gedaan had tijdens een workshop of lezing. Zoals haar eerste gastlezing in een middelbare school in Diest, of toen ze zelf de gastles aan de KUL ging geven die ze als studente bij mij gevolgd had, de UCLL-lessen in het kader van de Banaba Advanced Business Management, de workshop bij Defensie, de audit bij AZ Delta, … en zo kan ik nog wel even doorgaan!

Michèle, ik ben ongelofelijk trots op jou en kijk er naar uit wat je nog allemaal gaat doen in de toekomst!
En dan is er nog maar één probleem denk ik…. Als je wilt weten wat dat probleem is dan dien je naar onderstaand fragment uit De Kleine Zeemeermin te kijken.