Sta je op het punt een nieuwe post te publiceren op je sociale mediakanalen? Wacht nog eventjes met op die publicatie-knop te duwen! Het is mogelijk dat er een beter moment is om te posten op sociale media, een moment dat voor meer bereik en engagement zal zorgen. Welke zijn de beste tijdstippen om te posten op sociale media?

De beste tijdstippen om te posten op sociale media

Er zijn al verschillende studies geweest die de beste tijdstippen om te posten op sociale media onderzocht hebben. Dit is wat er vastgesteld werd:

 1. Facebook
  Tijdens een werkweek zijn donderdag tot vrijdag de beste dagen. Je post dan best tussen 13u en 16u. Als je in het weekend wil posten kies je best de zondag om 15u00.
 1. Instagram
  Wil je zoveel mogelijk engagement en likes? Dan is posten op zondag tussen 15u00 en 21u00 the way to go! Zondagmiddag en -avond beseffen veel mensen dat het weekend bijna voorbij is en de werkweek weer gaat beginnen. Een laatste dosis ontsnapping zou wel eens het perfecte tegengif kunnen zijn om dat gevoel te bestrijden.
 1. Twitter
  In tegenstelling tot Facebook post je op Twitter best niet tijdens het weekend. Op werkdagen post je best rond lunchtijd dus tussen 12u00 en 13u00. In het algemeen genomen is woensdag de beste dag om te tweeten.
 1. LinkedIn
  De best scorende dagen hier zijn vanaf dinsdag tot en met donderdag. Op LinkedIn post je best in de ochtend tussen 10u00 en 11u00. Net zoals bij Twitter scoren LinkedIn posts het slechtste tijdens het weekend. Niet verwonderlijk gezien het professionele karakter van dit netwerk waardoor men dit meer tijdens de kantooruren checkt.
 1. Pinterest
  Pinterest is duidelijk een weekend-aangelegenheid. Zaterdagen scoren het beste, maar ook op zondag behaal je een goed resultaat. Idealiter post je tussen 20u00 and 23u00 ’s avonds.
  smartwatch

Er is geen vast tijdstip dat voor ieder netwerk altijd goed zal werken. Bovenstaande tijdstippen zijn een goede start, maar zijn geen garantie op de beste resultaten voor jouw sociale media. Om je volle potentieel te benutten doe je er goed aan om je eigen ‘beste tijdstippen’ te ontdekken. Hiervoor moet je je doelgroep per kanaal dus goed analyseren. Dit kan je doen met behulp van enkele social media tools. Eén ervan is bijvoorbeeld de tab ‘berichten’ in je Facebook statistieken. Daar kan je mooi zien wanneer jouw doelgroep het meest online is. Wil je direct aan de slag met enkele tools? Lees dan zeker onze blogpost over de verschillende social media tools die je kunnen helpen om de beste tijdstippen te ontdekken om te posten op sociale media.

Veel succes met de beste tijdstippen om te posten op sociale media 😉