WWF zet zich al meer dan 60 jaar in voor het welzijn van mens en dier. Ze zijn actief in bijna 100 landen en werken samen met mensen over de hele wereld. Voor de internationale campagne – #Together4Forests – tegen ontbossing deden ze beroep op So Buzzy. Onze doelstelling? Zoveel mogelijk getekende petities verzamelen.

WWF Belgium Together4Forests

Briefing

De briefing was tweeledig en bestond uit een organisch- en een advertising-luik.

1️⃣ Organisch

Voor de organische content zocht WWF ondersteuning bij het bepalen van de lanceringsstrategie. Hiernaast was het voor hen ook van groot belang dat de bestaande content onder de loep genomen werd. Op deze manier kan de organische content wekelijks geoptimaliseerd worden. Met een sterkere sociale media strategie als resultaat!

2️⃣ Advertising
Op advertising vlak was er vooral nood aan begeleiding bij het opzetten van een sterke campagne met de focus op targeting en A/B-testing.

Aanpak

Hoe we te werk gingen?

  • We voorzagen feedback op de content voorbereid door de 14 deelnemende landen én op de specifieke content per land.
  • Strategisch advies met betrekking tot de advertentie en influencer marketing campagnes.
  • Analyse van de individuele en globale resultaten.
  • Wekelijkse rapportering met concrete aanbevelingen per land en globaal.

Naast onze wekelijkse rapportering, nodigden we alle deelnemende landen uit voor drie webinars: twee tijdens de campagne en een op het einde.

  • Tijdens de eerste twee webinars lag de focus op onze werkwijze en de concrete stappen die de landen dienden te ondernemen. Op deze manier zorgden we ervoor dat de samenwerking tussen de verschillende landen zo vlot mogelijk kon verlopen.
  • De laatste webinar stond eerder in het teken van de bereikte resultaten. Onze rapportering bevatte de best converterende content maar ook  heel wat tips waar de landen zelf mee aan de slag konden, zodat ook de volgende campagnes van WWF een fantastisch resultaat behalen.

Resultaat

#Together4Forests verzamelde maar liefst 1.193.652 handtekeningen. Een recordaantal voor deze ngo.

Wil jij ook strategische begeleiding bij jouw campagnes? Neem contact met ons op en wij zorgen voor een vrijblijvende offerte.