Wedstrijden blijven populair op sociale media want als het wedstrijdmechanisme zorgt voor de nodige interactie zorgt een wedstrijd voor meer (organisch) bereik. Bij de meeste social media wedstrijden bestaat de prijzenpot uit cadeaubonnen of tickets, en op zich is daar niets mis mee. Toch is het fijn om eens out of the box te mogen denken.  En recent kregen we van KBC die kans!

De Warmste Wedstrijd
KBC is partner van De Warmste Week, en in het kader daarvan kregen we carte blanche om hun eindejaarswedstrijd te koppelen aan #DWW21. Tijdens een brainstorm met het KBC-team kwamen we op het idee om eens géén prijzen weg te geven, maar dat budget in te zetten om inzamelingsacties te ondersteunen. Concreet: we riepen mensen op om te laten weten welke inzamelingsactie zij gingen organiseren voor De Warmste Week. Een jury pikte daar 5 diverse acties uit om die vervolgens te ondersteunen met mankracht en budget om deze inzamelingsacties een boost te geven én in de kijker te zetten. Een super fijne actie die dubbel blij maakt!

Onder het motto van pay it forward –> je kunt deze acties nog steeds steunen:

1. De Achtste Dag met hun song “Uniek”
De band De Achtste Dag schreef de song Uniek met een straffe tekst over “Kunnen zijn wie je bent”. Om hen te helpen werd er in samenwerking met Watertower TV productions een heuse videoclip gemaakt. Steun deze actie via https://uniek-dewarmsteweek.blogspot.com/ 

2. Skaten voor het goede doel
Voor elke € 10 die Skater Jef inzamelt, zal hij 1 kilometer skaten. KBC zorgde alvast voor de eerste kilometers. Jij kunt er mee voor zorgen dat Jef aan zijn 1000 km geraakt via https://skatenvoorhetgoededoel.be/ 

3. De Warmste Wandeling
Lies gaat de uitdaging aan om tegen eind december 100 kilometer te wandelen voor De Warmste Week. Als sportieveling liep ze eerder al de virtuele dodentocht en wandelde ze de Belgische kust af. KBC schakelde de hulp van onze Belgische recordhouder tienkamp, Hans Van Alphen, in om Lies de perfecte coaching te geven. Zet je beste beentje voor en sponsor enkele kilometers via l.ead.me/warmstewandeling

4. De Warmste Bloemenwinkel
Het hoofdkantoor van Arego Verzekeringen in Pelt werd omgebouwd tot De Warmste Bloemenwinkel. Ze verkopen er tot het einde van dit jaar gepersonaliseerde kerstrozen, een ideaal geschenk met kerst en oudjaar in het verschiet. KBC zorgde via een advertentiecampagne voor bekendheid voor deze actie bij inwoners van Pelt en omstreken.

5. De Warmste Lollies
Een lolly in de vorm van een rendier, een elfje, een kalkoen of natuurlijk een vlammetje. Niets is te gek voor Cindy, Johan, Emma en Julie. Dit gezin liet hun creativiteit met super originele traktaties ten voordele van De Warmste Week. KBC ondersteunde deze actie door hen te voorzien van het nodige materiaal om de lollipophouders te maken, en ook Confiserie Rial uit Zwevegem ondersteunde hen door extra lolly’s te voorzien.

Heb jij ook weet van een social media wedstrijd met een originele prijzenpot? Laat het ons weten in de comments!