Er is geen ontkennen aan: Instagram blijft aan populariteit winnen. Momenteel is 46% van de Vlamingen dan ook maandelijks actief op het platform. En uiteraard introduceert Instagram regelmatig nieuwe functionaliteiten om op die manier te kunnen blijven groeien. We geven in deze blogpost graag de belangrijkste met je mee, zodat je helemaal up-to-date bent. 👇

1. Inplannen via Instagram

Yes! Voortaan heb je geen externe tool meer nodig om je berichten op voorhand in te plannen. Dankzij de nieuwste Instagram-functie kan je in de app eenvoudig zelf aanduiden wanneer je een post wenst te publiceren op je account. Die optie vind je terug onder ‘geavanceerde instellingen’, tijdens het maken van je bericht. Je klikt op ‘plannen’ en stelt simpelweg je gewenste publicatietijd in. Dit kan tot 72 dagen op voorhand. Voor Stories is dit helaas nog niet mogelijk. Maar we houden het voor je in de gaten! 👀

2. Muziek toevoegen aan posts

Muziek maakt alles beter, toch? 🎶 Dat beseft ook Instagram. Daarom stelt het platform een extra feature ter beschikking die het mogelijk maakt om naast een locatie, ook je favoriete muziek toe te voegen aan een statische post. Wij zijn benieuwd: vind jij dit een ‘match made in heaven’?

3. Status delen met Notes

Next up: Instagram Notes. Korte posts van zestig tekens waarbij je als gebruiker je status kan delen met anderen. Die status komt tevoorschijn boven je privéberichten. Reageert er iemand? Dan komt z’n antwoord terecht in je privéberichten. Eigenlijk kan je de functie wat vergelijken met Instagram Stories. Ze zijn 24 uur zichtbaar op je profiel, maar in de plaats van visuele beelden gebruik je enkel tekst en emoji. Voor bedrijven is deze functie nog niet beschikbaar, but we keep you updated!

4. Collabs tussen twee accounts

De Collabs-functie maakt het mogelijk om, samen met een ander account, een post te delen. Voor je je post publiceert, kan je bijdragers uitnodigen. Aanvaarden ze je uitnodiging? Dan verschijnt de post op beide accounts. Hierdoor kan je dus samen met andere bedrijven of personen dezelfde content op hetzelfde moment publiceren. Dit is zowel mogelijk voor posts als voor Reels.

Maar wat levert dat op voor je bedrijf? 🤔 We sommen de voordelen even voor je op! Je bereikt niet alleen meer mensen, maar ook een nieuw publiek. Bovendien is de kans groter dat je meer likes, reacties, saves en shares verzamelt. Wat duidt op een hogere betrokkenheid. And last but not least … het maakt samenwerken gewoonweg eenvoudiger. Geen dubbel werk meer nodig dus!

5. Gesproken berichten via Direct Message

Het is belangrijk dat je merk als authentiek en persoonlijk ervaren wordt. Instagram biedt nu de mogelijkheid om je organisatie meer persoonlijkheid te geven door met gesproken berichten te antwoorden op vragen die binnenkomen via privébericht. Op deze manier laat je een positief beeld van je bedrijf achter doordat gebruikers een stem horen aan de andere kant van het profiel. Dit genereert op zijn beurt authenticiteit. En daardoor creëer je dan weer een connectie met je volgers. Deze functie is ook beschikbaar voor persoonlijke accounts.

6. Stories van 60 seconden

Halleluja! Instagram Stories die langer duren dan 15 seconden hoeven voortaan niet meer te worden opgesplitst. Bye bye, knip- en plakwerk. Voortaan kan je Stories plaatsen die tot zestig seconden lang duren, zonder onderbrekingen. Handig!

7. Dual Camera

Instagram durft wel eens af te kijken bij zijn concurrenten, en dus ook bij BeReal. De dubbele camerafunctie zorgt ervoor dat gebruikers beelden op hetzelfde moment met de voor- en achterkant kunnen vastleggen. Het beeld van de achterkant neemt het grootste deel van het scherm in beslag. Het beeld van de voorkant is aan de zijkant in een klein venster te zien, net zoals dat bij BeReal het geval is. Deze functie is beschikbaar bij het opnemen van Reels en het plaatsen van Stories.

Ziezo, nu ben je weer helemaal up-to-date met de nieuwste Instagram-functies. De smaak helemaal te pakken gekregen? Til je social media kennis nog een niveautje hoger met onze social media workshops.