Er is geen ontkennen aan: Instagram blijft aan populariteit winnen. Momenteel is 70% van de Belgen tussen 16 en 39 jaar dan ook op het platform. En uiteraard introduceert Instagram regelmatig nieuwe functionaliteiten om op die manier te kunnen blijven groeien. We delen maar al te graag de belangrijkste met jou, zodat je helemaal up-to-date bent. 👇

1. Meerdere links toevoegen aan Instagram bio

Whoop whoop! Het is nu mogelijk om tot vijf links toe te voegen in je Instagram biografie. Dus in plaats van het gebruik van externe links te beperken, vergemakkelijkt de app nu het verkeer naar je eigen website of andere landingspagina’s.

Dat betekent dus slecht nieuws voor tools zoals Linktree. Instagramgebruikers hebben geen externe apps meer nodig om meerdere links op te nemen in hun bio waardoor het gebruik ervan zal afnemen. Toch zullen dit soort apps nog steeds de beste optie zijn voor verschillende accounts, denk aan merken, influencers en creators. Hierbij ben je niet beperkt tot vijf links en kan je je links in bio volledig naar wens aanpassen.

2. Muziektracks toevoegen aan Notes

Een tijdje geleden kondigde het platform Notes aan. Korte posts van zestig tekens waarbij je als gebruiker je gedachten kan delen met anderen. Tot nu toe kon je enkel tekst en emoji’s gebruiken, maar daar voegen ze nu een extra laag aan toe. Gebruikers krijgen eveneens de mogelijkheid om hier muziektracks van dertig minuten te delen met hun vrienden. Voor bedrijven is Notes nog niet beschikbaar, but we’ll keep you updated!

3. Reels bewerken

Video’s bewerken in Instagram Reels is altijd een beetje onhandig geweest. Gelukkig is er nu een nieuwe update waarmee je video, audio, stickers en tekst op hetzelfde scherm kunt bewerken. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de elementen van je Reel op de juiste momenten visueel uit te lijnen en te timen. Laat vanaf nu je Reels dus shinen als nooit tevoren! 🤩

4. Reels downloaden

Van het bewerken van Reels naar het downloaden ervan. Instagram heeft een optie uitgerold die je toelaat om publiekelijk geplaatste Reels te downloaden naar je camerarol. Zo is het mogelijk om je Reels ook buiten Instagram te delen. Momenteel is deze functie alleen beschikbaar voor geselecteerde gebruikers in de Verenigde Staten, maar zal binnenkort wereldwijd uitgerold worden. We houden het voor je in de gaten! 👀

5. Reageren met GIFs

Ein-de-lijk! GIFs kunnen voortaan gebruikt worden om op een Instagrambericht te reageren. Dat zorgt voor een betere en leukere manier om jezelf uit te drukken. Om een GIF te posten, klik je gewoon op de comments en zoek je naar het GIF-pictogram. Tik erop en er verschijnt een pop-up met een GIF-bibliotheek.

Ziezo, nu ben je weer helemaal up-to-date met de nieuwste Instagram features. Wil jij de sprong wagen in de wereld van Instagram, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ontdek hier hoe wij je helpende hand kunnen zijn