Een tijdje geleden introduceerde Instagram een nieuwigheid: Instagram Stories. Is het nog niet helemaal duidelijk wat het concept precies inhoudt? Geen probleem, daarom zijn we hier 😉

Je kent Instagram waarschijnlijk als een plaats waar je mooie foto’s kan posten op je feed. Dat is nog steeds de insteek van Instagram, maar er is wel een extra laag bijgekomen: Instagram Stories. Met Instagram Stories kan je (zoals de naam doet vermoeden) je eigen verhaal of story creëren. Instagram Stories zorgt voor een plek waar je je foto’s kan plaatsen, die je niet voor eeuwig in je feed wilt bewaren. Dat kan, omdat de foto’s die je in je story plaatst, na 24 uur verdwijnen. Je kan meerdere foto’s aan je verhaal toevoegen, die Instagram dan samenbrengt tot een soort van slideshow. Je kan ook foto’s van je cameraroll toevoegen, maar wel alleen die foto’s die je in de laatste 24 uur nam.

Als je bekend bent met Snapchat, dan is Instagram Stories niets nieuws voor jou, want het is eigenlijk bijna hetzelfde. Net zoals bij Snapchat, kan je je bij Instagram Stories uitleven met leuke filters en tools om je foto te bewerken.

drawing tool

Hoe kan je de story bekijken van de personen die je op Instagram volgt? Die verhalen zullen verschijnen in de bar bovenaan in je Instagram. Wanneer iemand een nieuwe story gemaakt heeft, of zijn of haar story geüpdatet heeft, zal er een kleurrijke ring rond hun profielfoto verschijnen. Je hoeft enkel op die profielfoto te klikken en het verhaal van die persoon begint. Als dat verhaal afgelopen is, begint het verhaal van de volgende persoon automatisch. Op die manier kan je dus de verhalen van alle personen bekijken, alsof het een grote film was. Heel verslavend! 🙂

how-to-instaagram-stories

Hoe kan je nu zelf zo’n story maken. Wel, je klikt op de cirkel met de plus erin, net naast het Instagram logo. Wanneer je dat doet, opent Instagram je camera en kan je de foto of video maken die jij wilde. Als je liever een foto of video wil uploaden, dan slide je je vinger van boven naar beneden en Instagram zal de foto’s en video’s laden die je de laatste 24 uur gemaakt hebt.

Daarna kan je je foto of video bewerken met filters, tekst en stickers. Vervolgens post je gewoon je foto of video en that’s it! Na 24 uur zullen je creaties gewoon verdwijnen, zonder dat je er zelf iets voor moet doen. Wel kan je, net zoals bij Snapchat, je foto op je smartphone opslaan, nadat je hem op Instagram geüpload hebt.

Om af te sluiten ook nog enkele interessante weetjes: de story die je maakt, volgt de privacyinstellingen van je account. Als je je account op privé hebt ingesteld, zullen alleen je volgers de kans krijgen om je story te bekijken. Daarnaast kan je ook de story verbergen voor bepaalde mensen, zelfs als ze jou volgen. Je kan ook nagaan wie je story bekeken heeft. Dat kan je doen, door te swipen wanneer je je eigen story bekijkt. Ook deze data verdwijnt na 24 uur.

Ziezo, je bent helemaal klaar om Instagram Stories te gebruiken. Veel plezier ermee!