Google Posts

Google is my best friend. Wanneer ik op zoek ga naar een bedrijf of informatie is mijn eerste reflex om even te Googlen, en ik ben vrij zeker dat ik niet de enige ben! Als bedrijf is het dan ook enorm belangrijk dat je makkelijk vindbaar bent in de resultaten van zoekmachines. Sinds kort kan je je zichtbaarheid op Google eenvoudig vergroten dankzij  zogenaamde ‘Google Posts’.

Wat zijn Google Posts?

Google Posts zijn relevante bedrijfsupdates in eerste instantatie vergelijkbaar met updates op een Facebook-pagina. In plaats van op een Google+-pagina (die niemand bezoekt) verschijnen deze berichten in Google Search (= in de Google zoekresultaten) en in Google Maps. In deze korte updates kan je onder andere acties en evenementen promoten, producten in de kijker zetten of vacatures aankondigen. Wanneer mensen je bedrijf opzoeken, krijgen ze deze berichten te zien. Ze kunnen erop klikken, reageren of het direct delen vanuit Google. Belangrijk om te onthouden is wel dat een update beperkt is in tijd. Na het plaatsen is een update  7 dagen lang zichtbaar. Ergens ook wel goed want zo krijgt men actuele berichten te zien.

Google Posts

 

Hoe doe je dat nu, Google Posts maken voor je bedrijf?

Om te beginnen is het belangrijk dat je een ‘Google Mijn Bedrijf’-account hebt. Heb je dit nog niet? Geen probleem! Hier lees je hoe je in enkele minuten tijd kan aanmelden bij Google Mijn Bedrijf.

Nadat je ingelogd bent, klik je in het menu links op ‘Posts’ of ‘Berichten’.

Google Mijn Bedrijf posts

Vervolgens kun je een post creëren  Je kan een tekstje opstellen van maximum 300 woorden, maar vooral de eerste 79 karakters zijn belangrijk. Deze verschijnen namelijk rechtstreeks in Google. Ook het toevoegen van een foto is mogelijk. Ten slotte kan je kiezen voor een actie-knop om een call-to-action (zoals bvb. “Inschrijven”) toe te voegen en te linken naar je website.

Als je op ‘Preview’ klikt, kan je bekijken hoe je post eruit gaat zien. Ben je tevreden, dan kan je je bericht publiceren. Binnen 1 minuut staat het online, klaar om een groter publiek aan te trekken.

Google posts creëren

In een notendop: Google Posts helpen je om een groter publiek te bereiken in Google, nieuwe klanten te vinden en een relatie uit te bouwen met bestaande klanten. Bovendien is de dienst volledig gratis. Een aanrader om het eens uit te testen! Wij zijn er alvast mee aan de slag gegaan voor So Baggy:

Google post So Baggy

Google Maps So Baggy

 

Zo, bij deze weet je alles wat er te weten valt over Google Posts en kan je er onmiddellijk mee aan de slag. Veel succes! 🙂