Je weet waarschijnlijk wel dat Facebook, naast Instagram ook zelf een story functie heeft. Deze functie is niet zo populair, maar indien je zowel op Instagram als op Facebook actief bent kan het wel handig zijn om je Instagram content ook op Facebook te delen. Je kan Instagram Stories posten op Facebook zonder deze opnieuw te moeten maken.

Instagram Stories posten op Facebook

Hoe Instagram Stories delen op Facebook:

Wanneer je een leuke Instagram Story hebt gemaakt en je wilt deze ook delen op Facebook, dan kan dit in slechts enkele seconden. Eerst moet je je story foto kiezen of trekken, wanneer dit gedaan is druk je op “send to”.

 

Instagram Stories posten op Facebook

Vervolgens krijg je een scherm met de mogelijkheid je foto toe te voegen aan je Instagram verhaal of deze eventueel naar anderen te sturen. Wanneer je hier op “Share” klikt, verschijnt de optie op om deze story ook als Facebook verhaal te plaatsen.

 

Instagram Stories posten op Facebook

Instagram Stories posten op Facebook

Zo ziet het eruit op een iPhone.

 

Instagram Stories posten op FacebookNu weet je hoe je je Instagram Story kan delen op Facebook, maar wist je dat Instagram Stories posten op Facebook ook automatisch kan? Indien je graag altijd jouw Instagram Stories wilt delen op je Facebook, dan kan je dit instellen.

Hiervoor ga je naar de instellingen van je Instagram account. Dit doe je met een iPhone door bij je profiel op het tandwieltje te duwen.

Instagram Stories posten op Facebook

Bij Android ga je naar je instellingen door de drie puntjes rechtsboven te selecteren.

Instagram Stories posten op Facebook

Bij instellingen zoek je naar “Account” en vervolgens kies je “Story Settings”. Wanneer je nu helemaal naar beneden scrollt krijg je de optie te zien om Instagram Stories automatisch te posten op je Facebook verhaal.

Instagram Stories posten op Facebook

Instagram Stories posten op Facebook

Automatisch posten is enkel mogelijk wanneer je Instagram en Facebook accounts verbonden zijn met elkaar.

 

Post jij soms Facebook Stories? Komen deze dan van Instagram of post je enkel op Facebook? We zijn nieuwsgierig dus laat het gerust weten in een reactie