Je weet waarschijnlijk wel dat Facebook, naast Instagram ook zelf een Story functie heeft. Deze functie is niet zo populair, maar indien je zowel op Instagram als op Facebook actief bent kan het wel handig zijn om je Instagram content ook op Facebook te delen. Je kan Instagram Stories posten op Facebook zonder deze opnieuw te moeten maken.

Facebook storyHoe Instagram Stories delen op Facebook:

Wanneer je een leuke Instagram Story hebt gemaakt en je wilt deze ook delen op Facebook, dan kan dit in slechts enkele seconden. Eerst moet je je Story foto kiezen of trekken, wanneer dit gedaan is druk je op “send to”.

Instagram Stories posten op Facebook

Vervolgens krijg je een scherm met de mogelijkheid je foto toe te voegen aan je Instagram verhaal of deze eventueel naar anderen te sturen. Wanneer je hier op “Share” klikt, verschijnt de optie op om deze Story ook als Facebook verhaal te plaatsen.

 

 

Nu weet je hoe je je Instagram Story kan delen op Facebook, maar wist je dat Instagram Stories posten op Facebook ook automatisch kan? Indien je graag altijd jouw Instagram Stories wilt delen op je Facebook, dan kan je dit instellen.

Hiervoor ga je naar de instellingen van je Instagram account. Voor zowel Android als Apple moet je dezelfde stappen ondernemen. Klik in de rechterbovenhoek op de drie streepjes.

Instagram Story

Vervolgens zal er een nieuw menu tevoorschijn komen. Klik in de rechteronderhoek op “Instellingen”.

Instagram Story Instellingen

Nu zal je op de optie “Privacy en beveilligingen” moeten klikken om daarna op “Instellingen voor verhalen” te drukken.

Instagram Story privacy

 

Als laatste kan je de optie om je Stories automatisch te delen op Facebook onderaan de pagina terugvinden. Dit gaat wel alleen als je Instagram bedrijfsaccount gekoppeld is aan je Facebook! Krijg je deze functie dus niet te zien, log dan in op Facebook met het mailadres dat je gebruikt voor het Instagram account. Zodra je in de Facebook App in het juiste account zit, zal je op Instagram de optie zien verschijnen.

Instagram Story Delen op facebook

 

Post jij soms Facebook Stories? Komen deze dan van Instagram of post je enkel op Facebook? We zijn nieuwsgierig dus laat het gerust weten in een reactie