Hoe ervaarde Shawn zijn eerste stagedag bij So Buzzy?

Versterking is gearriveerd! Sinds maandag 11 februari wordt het So Buzzy team (tijdelijk) versterkt door een nieuwe stagiair. Shawn Thielemans is student Digital Media Management aan de Thomas More hogeschool, en zal de komende vijf maanden bij ons stage lopen om bij te leren over sociale media. Wij wilden natuurlijk weten hoe hij zijn eerste stagedag ervaarde, en vroegen hem meteen om een verslag in blogpost-vorm.

8u45 en daar stond ik dan, te wachten op de parking, de verwarming op het hoogste en de radio aan. Binnen een kwartier zou ik met een klein hartje aan het volgende hoofdstuk(je) van mijn leven beginnen: stage lopen bij een bedrijf. Neen niet zomaar een bedrijf. Ik ga stage lopen bij So Buzzy, een gloed nieuwe ervaring. 8u46 en ik stap uit mijn auto en begeef me naar de ingang van het kantoor. We hadden 9 uur afgesproken maar iets vroeger aankomen komt beter over denk ik. Ik druk op de bel en de voordeur gaat open.

Social media stage

Zo een eerste stagedag kan nogal overweldigend zijn, dat ontkent niemand. Er spoken vele vragen door het hoofd van een student. Hoe gaat het daar zijn? Hoe is de werksfeer? De collega’s tof of niet tof? Wat voor werk ga ik krijgen? Allemaal vragen de ene angstaanjagender dan de andere. Maar daar krijg je bij So Buzzy niet de tijd om over na te denken.

Toen de deur open ging werd ik hartelijk onthaald en kreeg ik een kleine toer door het gebouw. Op mijn bureau stond een leuk welkom bordje met een bijhorende drinkbus op mij te wachten. Je kan niet zeggen dat ik niet welkom was.

Na de verwelkoming was er niet veel tijd meer om over al die vragen te beginnen piekeren. Ik werd direct in een meeting geplaatst met Kel. Daar legde ze mij het reilen en zeilen van het dagdagelijkse kantoorleven van So Buzzy uit. Ik werd voorgesteld aan de verschillende tools en we overliepen mijn agenda voor de komende maand. Na de meeting kreeg ik mijn eerste officiële taak. Deze was het bedenken van een week aan content voor het bedrijf So Baggy. Iets dat op mijn lijf geschreven staat, al zeg ik het zelf.

Al vanaf het begin werd er mij duidelijk gemaakt dat ik hier niet als stagiair ben voor hen. De komende 5 maanden zal ik hier meedraaien als volwaardige medewerker. Iets wat ik zeker kan appreciëren. Want ja we horen allemaal wel de verhalen hoe sommige bedrijven hun stagiairs inzetten voor de minder relevante karweitjes zoals koffie zetten, boodschappen doen of te laten kuisen. Over dat laatste moet je je zeker geen zorgen maken want er komt blijkbaar wekelijks een kuisploeg langs ?.

En ik heb net vernomen dat we speciaal voor mijn komst met het hele team woensdag op restaurant gaan. Wat een geweldige stageplaats! En wat een geweldige eerste stagedag!