Aan alle mooie dingen komt een einde ?. We zijn ondertussen aan het derde deel van onze “Stage bij So Buzzy” blogreeks. Wat betekent dat de media stage van onze huidige Trainee Shawn erop zit. Maar voor hij de deur achter zich dichtsloeg wilden we graag weten hoe hij de afgelopen 5 maanden ervaren heeft.

Waar moet ik beginnen? De afgelopen 5 maanden zijn voorbijgevlogen, ik kan het amper geloven! Het is een wervelwind aan leerzame momenten geweest, ik heb elke dag wel iets bijgeleerd. Sinds dag één werd ik overal mee in opgenomen en mee naartoe genomen, iets wat niet elke stageplaats zomaar doet. En ik weet dat het héél cliché is, maar ik zou het zo allemaal opnieuw doen!

Wat waren de leukste dingen bij So Buzzy?

Ik zeg het nog eens: waar moet ik beginnen? De gastles die ik heb mogen volgen van Kel aan Karel de Grote Hogeschool, staat toch bovenaan mijn lijstje. Is het nu omdat Influencer Marketing iets is waarover ik meer wil leren of het feit dat ik mijn stagementor in actie zag? Het was alleszins een echte topervaring om uit te leren!

Een ander zeer belangrijk punt is de vrijheid die ik kreeg tijdens mijn stage. Heel vaak kon ik mijn creatieve geest loslaten op een project, wat zeer fijn was. Dit resulteerde in animatiefilmpjes voor Eneco, in Stories voor Crowne Plaze Antwerpen en So Buzzy en verschillende posts voor So Baggy.

In mijn laatste week was het tijd om mijn Photoshop-kennis door te geven aan een paar collega’s via een mini workshop. Een compleet nieuwe ervaring voor mij die toch gepaard ging met wat zenuwen. Achteraf gezien waren die natuurlijk overbodig want de workshop was een succes. Oordeel maar zelf:

photoshop workshop

Iets wat ik zeker ook ga missen zijn de lange discussies die we hadden over Game of Thrones. Elke middag deelden we onze complottheorieën over wie er uiteindelijk op de troon zou komen te zitten. (Buiten Sarah dan want zij wou niet kijken, *boe-geroep*).

Wacht, ik heb nog eens goed nagedacht en ik neem terug wat ik hierboven schreef. Het allerleukste bij So Buzzy zijn natuurlijk de (vele) etentjes! ?

Etentjes Banner

Wat vond je de moeilijkste taken bij ons?

Alles is wel wat moeilijk de eerste keer, maar er is één opdracht waar ik toch wel op heb zitten vloeken. Ik heb een week Conversation Management (het beantwoorden van vragen op sociale media) mogen overnemen van een collega die toen op vakantie ging. Iets waar ik enthousiast over was om te mogen proberen. Maar mijn enthousiasme verdween al snel toen de eerste negatieve commentaren binnenkwamen. Laten we zo zeggen, ik heb veel respect gekregen voor mensen die op een klantendienst werken van een bedrijf.

Ik ben er wel van overtuigd dat het de volgende keer, als ik deze taak nog eens krijg, beter zou gaan. Nu dat ik weet waaraan ik mij kan verwachten. Challenge accepted dus!

Welke eigenschappen moet onze volgende Trainee hebben?

Mijn opvolger mag zeker geen bangerik zijn. Daarmee bedoel ik dat wanneer hij/zij een idee heeft, deze gewoon moet pitchen. Dat wordt hier absoluut op prijs gesteld. Je mag ook zeker niet cameraschuw zijn. Ga er maar vanuit dat je de eerste weken vaak op de sociale mediakanalen van So Buzzy zal terecht komen. Kijk maar naar mij, ik heb hier bijvoorbeeld een dag als giraf verkleed gezeten en ik ben een dag in mijn pyjama komen werken ?

Shawn verkleed banner

Creatief zijn is geen must, maar het is zeker wel een pluspunt. Het zal zeker van pas komen wanneer je nog eens een foto moet maken of een originele copy moet schrijven.

Als laatste, wees jezelf. Het zit hier vol met toffe collega’s die amper kunnen wachten om je te leren kennen!

Ben jij op zoek naar een mediastage en wil je de volgende So Buzzy Trainee worden? Stuur een mailtje, je krijgt er geen spijt van! Bij deze eindig ik mijn laatste blogpost voor So Buzzy, voor nu dan Haak je nu pas in? Lees zeker dan ook deel 1 en deel 2 van deze blogreeks.