Jammer genoeg is het voor mij de laatste dag stage als Social Media Producer bij So Buzzy, maar wat een avontuur is het geweest! Vanaf dag één kreeg ik al enorm veel verantwoordelijkheid en vrijheid en dat maakte deze stage juist zo leuk.

Maar wie ben ik eigenlijk?

Aha, je weet waarschijnlijk nog niet veel over mij, dus laat ik mij even kort voorstellen. Ik ben Matthias Stroobants, masterstudent communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Ik heb hiervoor al een bachelorsdiploma marketing behaald aan de Thomas More Hogeschool. Bij het zoeken van een leuke en leerrijke stage, kwam ik (via mijn buurvrouw) terecht bij social media agency So Buzzy. Bij de sollicitatie werd het voor mij helemaal duidelijk dat ik hier mijn stage wou doen, aangezien ik een grote variëteit aan taken zou krijgen en ik hier dus geen koffie zou moeten zetten.

Zelf ben ik in mijn privéleven actief op bijna alle socials, waaronder Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest en ja, zelfs TikTok bekijk ik af en toe. Dit komt natuurlijk goed van pas als je bij een social media agency gaat werken ?. Wat ik ook heel graag doe in mijn vrije tijd is gamen. Toen ik ongeveer 13 jaar jong was, ben ik begonnen als professioneel gamer op Call Of Duty en werd ik lid van één van de bekendste Call Of Duty Clans in de wereld. Dit was een enorm leuke, maar stressvolle ervaring en ik besloot na een aantal jaar om ermee te stoppen. Nu, een aantal jaar later, speel ik nog af en toe videogames voor het plezier, maar geniet ik er meer van om eens weg te gaan met vrienden of om een serie te kijken op Netflix!

Oh ja, ik heb nog een aantal hobby’s. Ik speel voetbal bij KFC Katelijne en ga ongeveer 4 keer per week naar de fitness. Mijn dagen zijn dus steeds goed gevuld.

Hoe was mijn eerste week op So Buzzy?

Vol spanning keek ik uit naar mijn eerste dagen bij So Buzzy, maar dat was helemaal niet nodig, want er heerst hier echt een hele leuke, familiale sfeer en dat merkte ik al tijdens mijn eerste dag. Bovendien kreeg ik van Kel een lijst met taken die ik zelf mocht inplannen in mijn agenda, zodat ik elke dag veel flexibiliteit en variatie had. Ook werd ik meteen ondergedompeld in de fotowereld en moest ik poseren voor onze gekende blauwe muur. Het resultaat vind je hieronder ?

stage Social Media Producer Matthias Stroobants

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat waren de leukste dingen bij So Buzzy?

Goh, waar moet ik beginnen? Ik vond het heel leuk dat ik een paar weken de content mocht voorzien voor alle So Buzzy (en So Blankenberge) kanalen, waardoor ik op korte tijd veel heb bijgeleerd over de job als Social Media Producer. Ook het schrijven van blogposts vind ik een leuke bezigheid. Zo heb ik bijvoorbeeld de blogpost over de populariteit van TikTok geschreven. Wil je deze blogpost eens lezen? Dan kan je deze hier vinden ?.

Vervolgens vond ik de workshops heel interessant. Zo heb ik een workshop over Instagram Stories gevolgd bij Sarah, een workshop SEO bij Michèle en heb ik een Advertising Boost Training gekregen van Dieter. De workshops werden steeds in kleine groep gegeven, waardoor het heel interactief was, zowel voor mij, als voor de deelnemers.

Natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan en daarom kies ik de middagpauzes eveneens als één van de leukste dingen bij So Buzzy. Waarom? Wel, tijdens de middagen wordt er heel veel gelachen en komen we allerlei verhalen van elkaar te weten. Dit maakt de job heel aangenaam! Natuurlijk ga ik het lekkere eten tijdens de middagpauzes ook niet vergeten ?.

Welke dingen waren moeilijk?

Ondanks dat ik heel graag social content schreef voor de So Buzzy kanalen, vond ik dit wel moeilijk. Ik heb dit namelijk nog nooit moeten doen op de hogeschool of universiteit, waardoor het voor mij een hele aanpassing was. In het begin ging dit wat stroef, maar met de hulp van Sarah ging het steeds beter. Op het einde van mijn stage mocht ik dan posts verzinnen voor het Facebook- en Instagramkanaal van So Blankenberge en dit ging opvallend beter.

Nog iets wat ik moeilijker vond, was het voorbereiden van een Franstalige kalibratiesessie. Hierbij moest ik gaan kijken naar de conversaties van een bedrijf en gaan analyseren hoe de werknemers beter konden antwoorden op de klant. Mijn Frans is echter niet slecht, maar ik heb toch een aantal keer de conversaties moeten herlezen. Dit komt omdat klanten vaak afkortingen gebruiken of een dialect gebruiken en dat maakt het als niet-Franstalige toch wel moeilijker.

Wat heb ik bijgeleerd?

Ik heb veel bijgeleerd over het schrijven van content voor de socials. Zelf ben ik iemand die meer een professionelere schrijfstijl hanteer, maar op de sociale media van So Buzzy is het de bedoeling om informeler en speelser over te komen. Een hele aanpassing, maar ik merk wel dat ik dit steeds beter onder de knie heb!

Ook heb ik veel kennis opgedaan van de workshops en trainingen over sociale media, SEO en adverteren. Zo weet ik nu bijvoorbeeld hoe ik een professionele Story kan maken op Instagram, weet ik beter waarmee ik rekening moet houden bij SEO en heb ik een zicht hoe je het best adverteert via SEA.

Ten slotte heb ik nog een aantal applicaties leren kennen die ik hiervoor niet actief gebruikte, waaronder TikTok en Pinterest. In mijn blogpost over TikTok wordt het bijvoorbeeld duidelijk waarom het interessant kan zijn om als bedrijf in te spelen op deze applicatie. Ook Pinterest heb ik tijdens mijn stage beter leren kennen, zowel op professioneel als op privévlak. Zo weet ik bijvoorbeeld dat Pinterest-gebruikers (Pinners) het niet erg vinden om advertenties te zien op deze applicatie én dat ik tegenwoordig outfitideeën opdoe via de Pins en borden op Pinterest.

Wat moet je kunnen als toekomstige stagiair(e)?

Bij So Buzzy moet je over drie belangrijke eigenschappen beschikken: je moet je verantwoordelijkheid durven nemen, je moet goed zijn in het maken van een planning en je moet durven doorzetten. Je bent namelijk voor het grootste deel verantwoordelijk voor de taken die je krijgt, waarbij je zelf een goede planning moet maken om alle taken in te plannen, rekening houdend met de prioritaire taken. Met de nodige portie doorzettingsvermogen lukt dit steeds op een goede manier!

Zelf ben ik iemand die hard let op ‘taalvoutjes’. Zondigen tegen de dt-regel? Not done! Als stagiair(e) bij So Buzzy ga je hiermee de concurrentie aan met Michèle, die zelf ook veel rekening houdt met dergelijke fouten. Nog een pluspunt is creatief zijn, iets wat bij mij op vlak van sociale media minder tot zijn uiting komt, maar dat is natuurlijk niet zo erg.

Zo, nu ben je helemaal bijgebeend over mijn stage bij So Buzzy. Ik vond het echt een enorm leuke en leerrijke ervaring en zou het zo opnieuw doen! Een goede stageplek vinden is niet altijd evident, maar ik kan je 100% garanderen dat je bij So Buzzy wél op de juiste plaats bent! Mijn stage zit er nu op, maar ik ga zeker nog contact houden met mijn leuke collega’s! Nu is het tijd om mijn academiejaar in glans af te sluiten en mijn masterdiploma communicatiewetenschappen te behalen ?.