Ik herinner me de ochtend van mijn eerste stagedag nog goed. Het was een doodgewone maandag voor de rest van de wereld, maar de mijne begon met tintelingen van gezonde zenuwen. Of dat nu kwam van het vooruitzicht op mijn eerste stagedag of van het feit dat ik de volgende dag nog een examen moest afleggen, kan ik je niet zeggen. Ik weet enkel dat ze me de “goesting” gaven om er zo snel mogelijk aan te beginnen.

Een goed begin

Het duurde niet lang voor ik mijn creativiteit de vrije loop kon laten. Tijdens de middagpauze vroeg Donna of er iemand inspiratie had voor een project dat binnenkort van start zou gaan. Iedereen begon onmiddellijk ideeën af te vuren op elkaar, of zoals ze dat hier noemen: “te pingpongen”. Ik snapte meteen waarom het bedrijf So Buzzy heet. Over de groepsdynamiek moest ik me alleszins geen zorgen maken, ik zat goed.

Nieuwe ervaringen

Omdat we aan de universiteit veel theorie zien, komt praktijk er niet vaak aan te pas. Daarom leek het me interessant om ook de praktische kant van advertising eens te kunnen volgen. Al snel leerde ik werken met Google Ads Manager en Google Analytics. Ik leerde hoe ik een goede ad copy kan schrijven, rekening houdend met SEO (Search Engine Optimization), én ik leerde hoe je op Facebook en Instagram het best adverteert. Voor dat laatste had Christopher zelfs een online basiscursus voor me geregeld. Tijdens mijn sollicitatiegesprek vertelden ze me dat er rekening werd gehouden met mijn interesses, maar ik had niet verwacht dat ze zo ver zouden gaan in hun belofte.

Verantwoordelijkheid

Toen ze me vroegen om een audit te doen van de website van een nieuwe klant, greep ik die kans met beide handen. Ondanks dat het toch een grote verantwoordelijkheid was, werd de audit aan me toevertrouwd. Sterker nog, ik mocht mijn audit zelfs presenteren. Dat voelde goed. Maar een eerste indruk is altijd belangrijk en dus was ik wel wat nerveus toen de dag eindelijk aanbrak. Gelukkig ging dat gevoel al snel weg wanneer we het team waarmee we in contact zouden staan ontmoetten. De presentatie verliep vlot en ik was dolblij. Ik was dan ook erg trots toen Kel me vroeg of ik nog een audit wilde maken van hun andere website voor de volgende meeting.

Veel geluk

Als ik nadenk over hoe ik bij So Buzzy ben terecht gekomen, mag ik toch echt spreken van geluk. Ik ben met hen in contact gekomen via een gastlezing van Sofie over het belang van sociale media tijdens één van de zogenaamde “field lectures” van Bedrijfscommunicatie. Ik wist dus dat So Buzzy regelmatig stageaanvragen zou binnenkrijgen van studenten die ook hun workshops hadden gevolgd, maar toch waagde ik het er op. Mijn vermoeden klopte. Ze hadden namelijk al twee stagiairs aangenomen voor het tweede semester. Even zonk mijn hart in de schoenen maar toen vertelden ze me dat ik wel nog stage bij hen mocht doen als ik bereid was om in de zomer te komen. De keuze was snel gemaakt. Het klinkt misschien vreemd, maar ik ben erg blij dat ik mijn stage in de zomer heb gedaan. Als ik kijk naar het takenpakket, de verantwoordelijkheid en de ervaring die ik hier heb gekregen, kan ik alleen maar dankbaar zijn.

Groetjes,

“Warre”

stage bij So Buzzy