SEO voor beginners

Workshop adverteren op Facebook & Instagram

Workshop zoekmachine-optimalisatie voor beginners

SEO is belangrijker dan ooit! SEO (= Search engine optimization) verwijst naar zoekmachineoptimalisatie, waarmee we met een aantal ingrepen ervoor zorgen dat je website zichtbaarder wordt bij relevante zoekwoorden in Google.  In deze 4-uur durende SEO workshop leren we je de basistechnieken, zodat je er meteen zelf mee aan de slag kan.

We starten met het toelichten van wat SEO precies is, zodat je zicht krijgt op het belang ervan. Daarna laten we je kennis maken met termen als ‘zoekwoorden’, ‘focus keyword’ en ‘metadata’. Vervolgens focussen we op de correcte opbouw van een URL en besteden we aandacht aan de leesbaarheid van een tekst en hoe je specifiek kan schrijven voor SEO. Ook lichten we kort het belang van Google My Business en het goed instellen van de social shares toe zodat wanneer men je website op sociale media deelt de link previews er pico bello uitzien. Doorheen de workshop komen er verschillende oefeningen aan bod, maar op het einde doen we nog één grote eindoefening, zodat je na de workshop écht helemaal klaar bent om de SEO-touwtjes in handen te nemen.

Bij deze workshop gaat het om een privé workshop die je alleen volgt of samen met jouw collega’s. Er sluiten met andere woorden geen andere deelnemers aan waardoor we een hoge mate van interactiviteit kunnen garanderen, en je voldoende ruimte krijgt om vragen te stellen. Na de workshop ontvang je het cursusmateriaal (in digitale vorm) zodat je als het ware in een handboek nog eens alles kan nalezen.

Ontdek alle workshops

Programma

  • Wat is SEO oftewel zoekmachine-optimalisatie?
  • Over zoekwoorden en het juiste aantal woorden
  • Focus keywords
  • Metatekst en alt tags
  • URL
  • Schrijven voor SEO en leesbaarheid
  • Andere SEO succesfactoren
  • Google My Business
  • Social share
  • Aan de slag

Prijs: € 599 (exclusief BTW) per deelnemend bedrijf
Datum & tijdstip: in overleg te bepalen
Vorm: privé workshop van 4 uur

Reserveren

Feedback over de workshop SEO voor beginners

Lola Dumoulin, SOS Kinderdorpen

“Samen met mijn collega volgde ik een workshop SEO bij So Buzzy. Heel leerrijk! So Buzzy reikte ons de basisbeginselen aan en gaf ons direct toepasbare tips mee. De kleine groep zorgde ervoor dat vragen makkelijk besproken konden worden, en er veel interactie was. Bedankt!”


Ben je op zoek naar een workshop op maat van jouw bedrijf? Contacteer ons vrijblijvend voor een voorstel.